Na bezpečnosť karnevalu v Kolíne bude dohliadať vyše dve tisíc policajtov

NETKY.SK • 1 Február 2016, 16:31 • 2 min
Na bezpečnosť karnevalu v Kolíne bude dohliadať vyše dve tisíc policajtov

BERLÍN - Na veľkolepom pouličnom karnevale, ktorý sa tento týždeň koná v nemeckom Kolíne nad Rýnom, nie je podľa tamojších úradov možné zaručiť stopercentnú bezpečnosť.

slovakia

left justify in out

Poriadkové zložky však budú na podujatie dohliadať v plnom nasadení, aby tak účastníkov uistili, že si môžu karneval bez obáv vychutnať. Informovala o tom agentúra AP.

 

Šéf miestnej polície Jürgen Matheis sa v súvislosti s udalosťami zo silvestrovskej noci rozhodol zdvojnásobiť počet policajtov, ktorí budú slúžiť počas karnevalu. Do kolínskych ulíc tak bude v priebehu podujatia, ktoré sa začína už tento štvrtok a končí budúcu (popolcovú) stredu nasadených vyše 2000 policajtov a tiež 350 kadetov.

 

Kolínska polícia bude v rámci podujatia zároveň spolupracovať so spolkovou políciou, požiarnikmi, záchranármi a ďalšími jednotkami. Rozmiestnených bude aj väčšie množstvo bezpečnostných kamier.

 

Matheis dodal, že polícia počíta aj s určitou "abstraktnou a vysokou" teroristickou hrozbou, aká v súčasnosti hrozí akémukoľvek rozsiahlemu podujatiu.

V priebehu silvestrovskej noci došlo v Kolíne nad Rýnom, ako aj ďalších mestách Nemecka k masovému páchaniu trestnej činnosti, najmä zo strany mužov arabského alebo severoafrického výzoru. Viacerí z nich sa dopustili sexuálneho obťažovania žien a krádeží, čo následne vyvolalo pobúrenie nielen u domáceho obyvateľstva, ale aj v rámci početnej komunity migrantov v Nemecku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies