Na BET Awards triumfovali Jay-Z, West, Beyoncé a Brown

NETKY.SK • 2 Júl 2012, 21:08 • 2 min
Na BET Awards triumfovali Jay-Z, West, Beyoncé a Brown

Na BET Awards triumfovali Jay-Z, West, Beyoncé a Brown - Kultúra Jay-Z, Kanye West, Beyoncé a Chris Brown triumfovali na nedeľňajšom odovzdávaní Black Entertainment Television (BET) Awards, keď si všetci štyria odniesli po dve ocenenia. Prví dvaja menovan

slovakia

left justify in out

img

Jay-Z, Kanye West, Beyoncé a Chris Brown triumfovali na nedeľňajšom odovzdávaní Black Entertainment Television (BET) Awards, keď si všetci štyria odniesli po dve ocenenia. Prví dvaja menovaní v losangeleskom Shrine Auditorium zvíťazili v kategóriách Najlepšia skupina (The Throne) a Najlepší videoklip (Otis). Speváčka Beyoncé nenašla premožiteľa v kategóriách Najlepšia r'n'b speváčka a Najlepší režisér videoklipu, kde triumfovala spoločne s Alanom Fergusonom. Dvadsaťtriročný Chris Brown zvíťazil v kategóriách Najlepší r'n'b spevák a po tretí raz za sebou získal FANdemonium Award.

Najlepším hip-hopovým interpretom sa v mužskej kategórii stal Drake, medzi ženami triumfovala tretíkrát Nicki Minaj. BET Award za najlepšiu spoluprácu získal Wale a Miguel za skladbu Lotus Flower Bomb. Víťazom nováčikovskej kategórie sa stal 24-ročný Big Sean a YoungStars Award dostal Diggy Simmons. Cenu v kategórii Najlepší medzinárodný interpret získal anglický rapper Wretch 32. Cenu za celoživotné dielo si z Kalifornie odniesla skupina Maze featuring Frankie Beverly.

Na BET Awards už tradične oceňovali aj ľudí z oblasti filmu a športu. Najlepším športovcom sa stal basketbalista Kevin Durant a športovkyňou tenistka Serena Williams. Cenu pre najlepšiu herečku si odniesla Viola Davis a najlepším hercom sa stal Kevin Hart. BET Award pre najlepší film putuje tvorcom drámy Farba citov (2011).

BET Awards udeľuje každoročne Black Entertainment Television afroamerickým osobnostiam, ale i ľuďom, ktorí svojím pôsobením pomáhajú prekonávať rozdiely medzi rasami. Tohtoročný galavečer moderoval herec Samuel L. Jackson. Počas večera vystúpili napríklad Kanye West, Usher, Nicki Minaj, 2 Chainz, Melanie Fiona, D'Angelo, Big Sean, Chris Brown alebo Rick Ross.

Umelci si počas večera uctili zosnulú speváčku Whitney Houston. Po emotívnom príhovore speváčky Mariah Carey zaspievala Monica skladbu I Love the Lord, Brandy pesničky I'm Your Baby Tonight a I Wanna Dance With Somebody, Chaka Khan sa prezentovala skladbou I'm Every Woman a matka slávnej speváčky Cissy Houston interpretovala hit Bridge Over Troubled Water. Prítomní si v nedeľu večer pripomenuli aj ďalšiu zosnulú speváčku Donnu Summer a skladateľa Nicka Ashforda.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies