Na Behu pre život v Bratislave vyzbierali vyše 15 tisíc eur

NETKY.SK • 29 Jún 2014, 14:42 • 2 min
Na Behu pre život v Bratislave vyzbierali vyše 15 tisíc eur

BRATISLAVA - Bratislava prebrala po Prešove poslednú štafetu 7. ročníka Tesco Behu pre život, najväčšieho športovo-charitatívneho podujatia svojho druhu na Slovensku.

slovakia

left justify in out

V hlavnom meste sa na štart postavilo 3599 ľudí. Boli medzi nimi aj známe tváre, napríklad herci Juraj Loj, Zuzana Kanócz a Juraj Hrčka, tanečnica Miroslava Kosorínová, moderátor Ivan Binďo Bindas či športovec Matúš Michal. Pomohli tak vyzbierať sumu 15 399 eur, ktorá vďaka Slovenskej nadácii srdca pomôže pri prevencii detskej obezity.

 

Trasa Tesco Behu pre život v Bratislave mala 3 500 metrov. Kým niektorí účastníci celú trasu prebehli, iní 3,5 kilometra pre dobrú vec odkráčali so svojimi deťmi či domácimi miláčikmi. V Bratislave sa na štart na Partizánskej lúke postavili aj patróni Tesco behu pre život - herec Juraj Loj, Zuzana Kanócz a dokonca po Nitre opäť aj Juraj Hrčka. Pridala sa tiež tanečnica Miroslava Kosorínová a moderátor Ivan Binďo Bindas so psíkom Bellou. Matúš Michal všetkým dokázal, že športovať sa dá aj s telesným obmedzením. 

Všetky vyzbierané peniaze využijú na aktivity, ktoré sú zamerané na vzdelávanie a prevenciu pred obezitou a nezdravým životným štýlom u detí či mladých ľudí. Zo štartovného a finančných darov Slovenská nadácia srdca pripraví putovný projekt pre 25 základných škôl po celom Slovensku zameraný na zdravý životný štýl. Stav zbierky, trasy behov i fotografie možno sledovať na www.behprezivot.sk. 

Aj keď Tesco Beh pre život už v Bratislave a ďalších piatich mestách už bol, aj naďalej môžu ľudia prispieť na dobrú vec. Stačí zaslať ľubovoľný príspevok na účet Nadácie Tesco, vedený v Slovenskej sporiteľni, a.s., číslo účtu 06 352 306 78 / 0900. Po skončení behov všetky vyzbierané financie prevedú na účet Slovenskej nadácie srdca a výšku zaslaných príspevkov zverejnené na webovej stránke. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies