Na Bardejovský jarmok príde vyše 570 predajcov

NETKY.SK • 16 August 2011, 16:39 • 2 min
Na Bardejovský jarmok príde vyše 570 predajcov

Na Bardejovský jarmok príde vyše 570 predajcov

slovakia

left justify in out

img

Stánky so spotrebným tovarom, občerstvenie, účasť remeselníkov, výstavy, kolotoče a bohatý kultúrny program pripravili pre návštevníkov organizátori 660. historického a 40. novodobého Bardejovského jarmoku. Brány štvordňového podujatia sa otvoria vo štvrtok 25. augusta.
      Ako dnes uviedol pre TASR vedúci kancelárie primátora René Semanišin, doteraz sa na jarmok prihlásilo vyše 570 predajcov zo Slovenska a zahraničia. Dominovať budú stánky so spotrebným tovarom a potravinami. Zábavné zariadenia bude prevádzkovať 12 subjektov, ktoré ponúknu okolo 80 atrakcií.
      Program jarmoku sa začne vo štvrtok o 10. hodine otvorením výstavy ovocia a zeleniny záhradkárov okresu Bardejov. Od obeda budú na Radničnom námestí zabávať návštevníkov spevácke a folklórne skupiny. Po 14. hodine je naplánované otvorenie Promenádneho parku a o 16. hodine slávnostné otvorenie jarmoku.
      "Ulička remesiel zahŕňa viac ako 60 predajných stánkov, prevažne s prezentáciou zručnosti. Návštevníci budú môcť obdivovať keramiku, výrobky z dreva a kože, ozdobné predmety z kameňa, tkané a košikárske výrobky či produkty z včelieho vosku. Novinkou bude stánok s tradičnými slovenskými výrobkami," uviedol Semanišin.
      Dodal, že okrem toho v priestore pod lipami oproti Poľsko-slovenskému domu na Radničnom námestí sa bude prezentovať aj desať predajcov s ľudovoumeleckými výrobkami z Poľska.
      Počas štyroch dní vystúpia folklórne súbory, hudobné kapely z oblasti popmusic a ďalšie umelecké telesá zo Slovenska, Poľska, Česka a Slovinska. V piatok (26.8.) o 15. hodine sa začína 13. ročník rockového festivalu BARDROCK 2011, ktorý potrvá do polnoci. Hudobný program jarmoku vyvrcholí v nedeľu večer koncertom Zuzany Smatanovej.
      V rámci sprievodných podujatí jarmoku sa bude od štvrtka konať v Mestskej športovej hale 19. ročník medzinárodnej kontraktačno-predajnej výstavy Bardkontakt. Okrem toho sa 23.-24. augusta  uskutoční aj odborná konferencia s medzinárodnou účasťou k problematike mestských pamiatkových centier.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies