Na Barbakan prídu Para, Billy Barman či Alice Feiring

NETKY.SK • 20 September 2016, 10:47 • 2 min
Na Barbakan prídu Para, Billy Barman či Alice Feiring

BRATISLAVA - Na multižánrovom festivale Barbakan tento rok vystúpia napríklad slovenské kapely Para, Billy Barman či Got Blue Balls, pričom na podujatí sa predstaví aj americká spisovateľka Alice Feiring. Novinkou aktuálneho ročníka je, že festival sa bude konať na niekoľko etáp a uskutoční sa od 7. októbra až do 5. novembra na rôznych miestach Banskej Bystrice.

slovakia

left justify in out

Podujatie odštartuje v piatok 7. októbra koncertom skupiny Got Blue Balls v Urban Spote, ktorý je jedným z nových dejísk festivalu. Po nich vystúpi formácia Billy Barman. Skupina Para sa predstaví v piatok 4. novembra taktiež v Urban Spote, pričom koncert bude súčasťou jej jesenného turné. Filmový program Barbakanu bude tento rok najmä o česko-slovenskej tvorbe. Návštevníci si budú môcť pozrieť napríklad snímku Učiteľka (2016) režiséra Jana Hřebejka v hlavnej úlohe so Zuzanou Mauréry. Filmový kritik Peter Konečný zas príde do Banskej Bystrice s jednou zo svojich najznámejších prednášok s názvom Zakázané filmy.


Špeciálnou literárnou udalosťou bude návšteva americkej spisovateľky Alice Feiring, ktorá pripravuje vydanie svojej knihy Naked Wine: Letting Grapes Do What Comes Naturally v slovenčine. Na Barbakane ju predstaví 26. októbra, iba deň po krste v Bratislave. V rámci literárneho klubu sa v rovnaký deň uskutoční aj predstavenie finalistov súťaže Anasoft Litera. Súčasťou festivalu bude tiež výstava s názvom Dav, ktorá odprezentuje tvorbu študentov a absolventov Katedry maľby Akadémie umení v Banskej Bystrici. Koncepcia výstavy bude zameraná na fenomén figurálnej maľby v kontexte súčasného vnímania jednotlivca v spoločnosti ako aj spoločnosti samotnej. Vernisáž výstavy, ktorej dejiskom bude galéria 300 štvorcov, sa uskutoční 11. októbra. Kurátorsky na ňu dohliadne Ján Triaška.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies