Cez maďarské hranice sa chce dostať 80-tisíc migrantov, väčšina nie je zo Sýrie

NETKY.SK • 30 Máj 2017, 12:09 • 2 min
Cez maďarské hranice sa chce dostať  80-tisíc migrantov, väčšina nie je zo Sýrie

BUDAPEŠŤ - Na balkánskej trase čaká na možnosť pokračovať v ceste približne 70.000-80.000 migrantov, takže tlak na maďarské hranice stále pretrváva. Vo verejnoprávnej televízii M1 to dnes povedal poradca predsedu maďarskej vlády pre vnútornú bezpečnosť György Bakondi.

slovakia

left justify in out

Migranti sa stále pokúšajú ilegálne prekračovať južné hranice Maďarska, avšak systém ochrany štátnej hranice je podľa Bakondiho stabilný.

 

"Väčšina migrantov čakajúcich na balkánskej trase nie je zo Sýrie, ale z Pakistanu, Afganistanu a Bangladéša," zdôraznil poradca, podľa ktorého hlavná migračná trasa v súčasnosti vedie z Líbye do Talianska.

 

Migračný tlak neutícha a nič nenaznačuje tomu, že by mal v krátkej dobe skončiť, poznamenal Bakondi.

 

V pondelok popoludní zadržali policajti v Čongrádskej župe 23 narušiteľov hraníc. Počas piatka, soboty a nedele zadržali na území krajiny celkom 90 osôb, ktoré sa v krajine zdržiavali neoprávnene.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies