Na Babe i Zochovej chate čakajú na ochladenie a prvý sneh

NETKY.SK • 3 December 2012, 12:28 • 2 min
Na Babe i Zochovej chate čakajú na ochladenie a prvý sneh

Na Babe i Zochovej chate čakajú na ochladenie a prvý sneh - Cestovanie Lyžiarske stredisko Baba Pezinok sa nachádza na hrebeni Malých Karpát vo výške 527 metrov, 12 kilometrov od okresného mesta Pezinok. Stredisko prevádzkuje občianske združenie Lyžiarsky

slovakia

left justify in out

imgLyžiarske stredisko Baba Pezinok sa nachádza na hrebeni Malých Karpát vo výške 527 metrov, 12 kilometrov od okresného mesta Pezinok. Stredisko prevádzkuje občianske združenie Lyžiarsky klub Baba Pezinok. 
      V areáli je k dispozícii päť vlekov na troch zjazdových tratiach. Celková inštalovaná hodinová kapacita je 3120 osôb za hodinu pri dĺžkach zjazdových tratí 500, 700 a 1000 metrov. V stredisku sú trate pre bežecké lyžovanie v dĺžkach jeden, dva a päť kilometrov a sánkarská dráha. Povrch tratí pravidelne udržiavajú tri stroje na údržbu. Zjazdová trať označená ako VL 500 je vybavená osvetlením a zariadením na výrobu technického snehu.
      "Minulý rok sme nemali príliš vydarenú sezónu pre slabé snehové nádielky. Z toho dôvodu sme ani nešli do výraznejších investičných zámerov. Napokon, vlani sme postavili nový vlek, zakúpili nové turnikety. Potenciálni záujemcovia o lyžovanie na Babe si už v týchto dňoch môžu kúpiť variabilné sezónne permanentky za výrazné predsezónne zľavy. Zatiaľ sa teploty na Babe pohybujú okolo mínus dva stupne Celzia. Ak sa o niečo ochladí, začneme s umelým zasnežovaním," uviedol pre TASR vedúci strediska Ján Reisenauer.
      V Bratislavskom kraji sa nachádza ešte jedno malokarpatské zimné stredisko v turistickej lokalite Zochova chata. Leží asi 15 km od mesta Modra v nadmorskej výške 425 metrov. Ponúka dve zjazdovky určené najmä pre začiatočníkov. Obe sú dlhé približne 300 metrov a ponúkajú prevýšenie takmer 70 metrov. Vleky majú kapacitu 3010 osôb za hodinu. Areál disponuje aj zariadením na umelé zasnežovanie svahu. Aj tu zatiaľ čakajú na lepšie poveternostné podmienky, ktoré by umožnili otvoriť zimnú lyžiarsku sezónu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies