Na autách bez šoférov pracuje aj Apple, majú byť oveľa bezpečnejšie

NETKY.SK • 5 December 2016, 18:23 • 2 min
Na autách bez šoférov pracuje aj Apple, majú byť oveľa bezpečnejšie

KALIFORNIA – Spoločnosť Apple po rokoch sprevádzaných konšpiráciami potvrdila, že vyvíja autonómny automobil, ktorý nebude riadený človekom.

slovakia

left justify in out

Technologický gigant do projektu investuje obrovské peniaze. "Firma investuje veľkú čiastku do strojovej štúdie a automatizácie,“ napísal riaditeľ integrity produktov Steve Kenner, ktorý zároveň vyjadril nadšenie pre potenciál automatizovaných systémov v mnohých oblastiach, vrátane dopravy.

 

Ďalej uviedol, že autonómne autá by mohli zachrániť množstvo životov a predísť miliónom nehôd.

 

Začiatkom roka sa Apple spojil s existujúcimi výrobcami automobilov, ako je McLaren. Firmy, s ktorými Apple spolupracuje by mali zdieľať databázu rôznych scenárov a príčin havárií, aby tak vymysleli systém, ktorý im dokáže predísť.

 

Nástup autonómnych áut sa vo väčšine rozvinutých krajín očakáva okolo roku 2025.

 

Taxi služba Uber v Pittsboroughu v USA už tieto autá tiež testuje v praxi. Autá sú riadené roboticky, majú lasery, kamery či senzory.  

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies