FOTO Na austrálskom pobreží našli trosky: Sú to časti zmiznutého lietadla?!

NETKY.SK • 23 Apríl 2014, 17:02 • 2 min
FOTO Na austrálskom pobreží našli trosky: Sú to časti zmiznutého lietadla?!

PERTH – Po zmiznutom malajzijskom lietadle pátrajú tímy z celého sveta už takmer dva mesiace. Po lietadle nenašli nikde ani stopy. Dnes však na austrálskom pobreží oceán vyplavil trosky, ktoré by mohli pochádzať zo zmiznutého lietadla.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Trosky sa našli na západe Austrálie asi 10 kilometrov od mesta Augusta. Podľa ľudí, ktorí objekty na pláži našli, boli trosky veľké ako auto a trčali z nich „divné nity“. Zalamovali políciu, ktorá ich zaistila.

 

Momentálne ich skúma austrálska polícia. Fotografie trosiek boli odoslané aj malajzijským úradom. „Polícia západnej Austrálie zaistila materiál, ktorý vymyl oceán na pobrežie 10 kilometrov východne od Augusty,“ napísalo koordinačné centrum JACC v oficiálnom vyhlásení.

 

Fotografia trosiek na pláži

 

img

 

Malajzijský boeing s 239 osobami zmizol 8. marca za dodnes neobjasnených okolností počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Napriek znefunkčneným komunikačným zariadeniam sa vyšetrovateľom podarilo zistiť, že stroj sa nad Juhočínskym morom otočil a zamieril nad Indický oceán, kde sa teraz pokúšajú nájsť jeho zvyšky. Austrálske úrady v pondelok potvrdili prípravy na vyslanie robotickej ponorky, ktorej úlohou bude preskúmať morské dno v oblasti, kde sa boeing malajzijskej spoločnosti s najväčšou pravdepodobnosťou zrútil. Koordinátor pátracej akcie označil šance na objavenie trosiek stroja na hladine oceánu za mizivé z dôvodu silných prúdov a cyklónu, ktorý sa oblasťou minulý týždeň prehnal.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona