Na atletických ME družstiev bude slovenský tím bojovať o záchranu v 2. lige

NETKY.SK • 23 Jún 2017, 14:46 • 2 min
Na atletických ME družstiev bude slovenský tím bojovať o záchranu v 2. lige

Tel Aviv - So základnou ambíciu, zachrániť sa v 2. lige majstrovstiev Európy družstiev, nastúpia slovenskí atléti počas víkendu v Tel Avive. Ich súpermi budú budú Rakúsko, Chorvátsko, Cyprus, Maďarsko, Island, Lotyšsko, Litva, Moldavsko, Srbsko, Slovinsko a Izrael.

slovakia

left justify in out

Výprava odletela do Tel Avivu v stredu s 22 mužmi a 22 ženami. Zmieriť sa musela s niekoľkými oslabeniami, nastúpi bez prekážkara Martina Kučeru, bežkyne Lucie Hrivnák Klocovej, kladivárky Martiny Hrašnovej, vytrvalkyne Kataríny Pejpkovej Berešovej.

 

"Prvoradé bude, aby všetci vydali zo seba všetko," povedal šéftréner SAZ Maritn Pupiš. "Cieľ je jasný, v role nováčika udržať sa v 2. lige, no nemusí to byť len o záchrane. Verím, že v našich silách bude umiestenie v najlepšej päťke, prinajhoršom v osmičke. Nie je to len o viere, robili sme si prepočty a takto nám to vychádza. V Tel Avive sme od stredy a aklimatizácia bola v poriadku. U nás doma bolo teplo, po prílete nám bolo dokonca pocitovo chladnejšie. Teraz v piatok sa teplota už zdvihla vyššie a čaká na nás najteplejší deň."

Slováci postúpili do 2. ligy pred dvoma rokmi z prvej priečky, keď 3. liga sa uskutočnila v rámci 1. európskych hier v azerbajdžanskom Baku a vybojovali zlaté medaily.

 

Budú reprezentovať:

muži

100 a 200 m: Ján Volko, 400 m: Denis Danáč, 800 m: Matúš Talán, 1500 m: Jozef Repčík, 3000 m: Jozef Pelikán/Peter Ďurec, 5000 m: Peter Ďurec, 3000 m prek.: Alexander Jablokov, 110 m prek.: Marco Adrien Drozda, 400 m prek.: Jakub Bottlík, výška: Matúš Bubeník, žrď: Ján Zmoray, trojskok: Tomáš Veszelka/Ján Šuba, diaľka: Tomáš Veszelka, guľa: Matúš Olej, disk: Nikolas Broš, kladivo: Marcel Lomnický, oštep: Patrik Žeňúch, 4 x 100 m: Ján Volko, Jakub Matúš, Denis Danáč, Roman Turčáni, Tomáš Veszelka, Tomáš Benko, 4x400 m: Denis Danáč, Jozef Repčík, Matúš Talán, Jakub Bottlík, Jozef Pelikán, Marco Adrien Drozda

 

ženy

100 a 200 m: Alexandra Bezeková, 400 m: Iveta Putalová, 800 m: Alexandra Štuková, 1500 m: Katarína Beľová, 3000 m: Zuzana Durcová/Lucia Janečková, 3000 m prek.: Katarína Beľová, 100 m prek.: Stanislava Lajčáková, 400 m prek.: Michaela Pešková, výška: Tatiana Dunajská, žrď: Anna Mária Hrvolová, diaľka: Jana Velďáková, trojskok: Dana Velďáková, guľa: Patrícia Slošárová, disk: Ivana Krištofičová, kladivo: Nikola Lomnická, oštep: Júlia Hanuliaková, 4x100 m: Alexandra Bezeková, Iveta Putalová, Stanislava Lajčáková, Vladimíra Šibová, Jana Velďáková, Dana Velďáková, 4 x 400 m: Iveta Putalová, Michaela Pešková, Alexandra Štuková, Daniela Ledecká, Lucia Slaničková.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona