Na Atletický most sa hlási aj Bondarenko, stovka môže byť pod 10 s

NETKY.SK • 6 August 2013, 12:29 • 2 min
Na Atletický most sa hlási aj Bondarenko, stovka môže byť pod 10 s

BRATISLAVA - Slovenskí fanúšikovia atletiky majú momentálne len jednu možnosť vidieť veľký míting. V poradí 11. ročník Atletického mostu - Memoriálu Zdeňka Hrbáčka sa uskutoční v stredu 21. augusta v Dubnici nad Váhom.

slovakia

left justify in out

Predprogram bude na štadióne od 15.00 h, hlavný program od 17.45 h. Atléti budú bojovať v štrnástich disciplínach. Organizátori vypísali pre mužov preteky na 100 m, ktoré budú zároveň Memoriálom L. Krnáča, 400 m, 600 m (Memoriál I. Soviša), 110 m prek., vo výške, žrdi, guli, kladive a chôdzi na 3000 m, pre ženy na 100 m, 3000 m, 2000 m prek., 100 m prek. a v kladive. Súťaže v hode kladivom sú prvýkrát súčasťou prestížneho IAAF Hammer Throw Challenge. Vzhľadom na vývoj na majstrovstvách sveta je ešte možnosť zmeny programu disciplín.

Pred pár dňami bol Atletický most v Dubnici ohrozený, organizátori nemali dostatok financií. Vlaňajší rozpočet bol takmer 200-tisíc eur, tento rok bude 70- až 80-tisíc eur. Príspevok zo strany Slovenského atletického zväzu je 10-tisíc eur. "Hlavný impulz, aby sme míting nezrušili, prišiel od stále ešte nového vedenia Slovenského atletického zväzu. Ak by sa nové vedenie nepostavilo pozitívne k tomu, aby sa míting konal, asi by sme ho neusporiadali. Nechceli sme, aby Slovensko prišlo o toto atletické podujatie. Zaťali sme zuby, organizátori všetko robia takmer zadarmo alebo za znížených finančných ohodnotení. Špičkoví svetoví atléti sú nám navyše ochotní pomôcť a prídu za menšie peniaze ako na veľkých mítingoch," povedal šéf mítingu Alfons Juck. 

Do Dubnice prídu viaceré kvalitné mená. Organizátorom sa hlási aj momentálny letný atletický hit - ukrajinský výškar Bohdan Bondarenko. O prvú stovku na Slovensku pod desať sekúnd sa postavia olympijský víťaz v štafete 4x100 m Nesta Carter z Jamajky, majster sveta 2003 a najstarší šprintér s časom pod 10 sekúnd Kim Collins zo Svätého Krištofa a Nevisu a Američan Mike Rodgers. Na štarte nebude chýbať ani Adam Zavacký. 

V mužskom kladive prídu olympijský víťaz 2012 a svetová jednotka Krisztián Pars z Maďarska, olympijský víťaz 2008 Primož Kozmus zo Slovinska i momentálne najlepší Slovák Marcel Lomnický. V skoku o žrdi sa o vylepšenie rekordu mítingu (567 cm Jan Kudlička 2012) pokúsi Nemec Raphael Holzdeppe s osobným rekordom 591 cm. Vo vrhu guľou sa vracia do Dubnice majster sveta 2009 Christian Cantwell. V pretekoch na 600 m sa v solídnej konkurencii pokúsi o najlepší slovenský výkon histórie, ktorý zatiaľ drží Peter Žňava (1:16,11), osemstovkár Jozef Repčík. Na 110 m prek. zavíta do Dubnice bývalý svetový rekordér Dayron Robles. Fanúšikovia uvidia aj najlepšieho slovenského chodca Mateja Tótha. Tvárou tohtoročného plagátu je momentálne najväčší talent slovenskej atletiky Lucia Mokrášová, ktorá bude štartovať na 100 m prek. Prídu aj ďalší slovenskí špičkoví atléti - Martin Kučera, Peter Horák, Michal Kabelka, Lukáš Beer i Martina Hrašnová. 

Už tradične organizátori v Dubnici pripravujú viaceré sprievodné podujatia. Pre atletické nádeje je pripravená súťaž Hľadáme budúcich olympionikov, nebudú chýbať ani preteky o najrýchlejšieho chlapca a dievča Dubnice nad Váhom, tréning hviezd s mládežou a autogramiádu hviezd, ktoré budú 20. augusta o 15.00 h. Vstupné na samotný míting je 5 eur na hlavnú tribúnu, na ostatné miesta v hľadisku 3 eurá. 

"Máme tri základné ciele - 5000 divákov, päť rekordov mítingu a čas na stovke pod desať sekúnd," uviedol Alfons Juck. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies