Na Art Film Feste uvedú aj americké nezávislé filmy

NETKY.SK • 18 Máj 2018, 14:27 • 2 min
Na Art Film Feste uvedú aj americké nezávislé filmy

BRATISLAVA - Na 26. ročníku festivalu Art Film Fest, ktorý sa uskutoční v dňoch 15. až 23. júna v Košiciach, uvedú v sekcii American Indies americké nezávislé filmy.

slovakia

left justify in out

Popri debutoch pritom premietnu aj novinky už skúsených filmárov a filmárok. „Už viac ako dekádu je americká nezávislá kinematografia na vzostupe. Vzniká stále viac filmov, neustále sa objavujú nové tváre prichádzajúce so svojimi autorskými víziami a oveľa viac ako v minulosti autori experimentujú s obsahom a formou,“ vyjadril sa zostavovateľ sekcie Daniel Vadocký, podľa ktorého môžu byť nezávislé filmy výborným odrazovým mostíkom pre tvorcov, ktorí sa vďaka nim dostanú do pozornosti filmových štúdií.

V rámci sekcie si diváci a diváčky budú môcť pozrieť spolu sedem filmov, medzi nimi napríklad surreálnu drámu Prízrak (2017) režiséra Davida Loweryho, v ktorej sa hlavný hrdina vracia po smrti na svet ako duch a v bielej plachte s dvomi dierami namiesto očí sleduje životy svojich pozostalých.

Ďalším filmom, ktorý sekcia ponúkne, je novinka Nezanechať stopu (2018) režisérky Debry Granik. V nej sa predstaví energická žena, ktorý napriek nepriazni osudu dokáže rozhodovať o svojej budúcnosti. V centre príbehu stoja otec s dcérou, ktorých sa spoločnosť po rokoch osamelého života v lesoch snaží naučiť žiť v kontakte s ostatnými. Dvojica však život plný konvencií a technických výdobytkov napokon opustí a rozhodne sa vrátiť k ich predchádzajúcemu spôsobu života.

Okrem toho si diváci a diváčky budú môcť pozrieť takisto bizarnú komédiu Chamraď (2018) režiséra Ryana Prowsa označovanú aj ako 'Pulp Fiction trumpovskej Ameriky', snímku Lucky (2017) Johna Carrolla Lyncha či drámu Nastáva noc (2018) režisérky Jordany Spiro a ďalšie.

Agentúru SITA informoval PR manažér Art Film Festu Juraj Čurný.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies