Na aprílovom Go2stage koncerte sa predstavia štyri nové kapely

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 07:26 • 2 min
Na aprílovom Go2stage koncerte sa predstavia štyri nové kapely

BRATISLAVA - V stredu sa v bratislavskom Nu Spirit Clube v rámci projektu Demovnica_FM odprezentujú štyria nováčikovia na hudobnej scéne. Na pripravovanom Go2stage koncerte zahrajú kapely Zoo and Aquarium, Labe das karhli, Luxxus a Lyssete.

slovakia

left justify in out

Elektronicko-akustické inštrumentálne trio Zoo and Aquarium žánrovo ovplyvňuje najmä nu-jazz, postrock a techno. Mladá formácia, ktorá pri tvorbe využíva predovšetkým experimentálne prístupy, modifikácie a vlastné nástroje, v súčasnosti nakrúca videoklip k skladbe Sólová a v druhej polovici roka plánuje nahrať skladby z aktuálneho koncertného playlistu.


Skupina Labe das karhli sa do Demovnice prihlásila ešte v roku 2014 so skladbou Tak sa na mňa aspoň pozri. Neskôr využili aj takzvanú Druhú šancu, v rámci ktorej prihlásili pieseň Spevy komikov. Spomínaná skladba je podľa slov jej tvorcov o pohŕdaní. Originálna kapela, ktorú založil dlhoročný slovenský novinár Ivan Štulajter spolu so svojimi dvoma synmi a hovorkyňou strany Sloboda a Solidarita Katarínou Svrčekovou, známou i z prvého ročníka Slovensko hľadá SuperStar, sa ocitla aj medzi nominovanými na Objav roka v rámci Radio_Head Awards 2014. „Do kolónky 'žáner' vpisujeme slovo 'eklektika', lebo hráme to, čo sa nám páči a páči sa nám toho veľa,“ priblížil tvorbu Labe das karhli Štulajter. Kapela má zatiaľ v repertoári jedenásť originálnych autorských skladieb. „Je to pre mňa znovuobjavenie radosti z hudby, tentoraz z iného uhla pohľadu,“ podotkla v rozhovore pre agentúru SITA Svrčeková.


Počas stredajšieho večera sa ocitne na pódiu i projekt s názvom Luxxus. Jeho hlavná protagonistka, ktorá sa hudbe venuje niečo cez tri roky, v Demovnici_FM zaujala skladbou Modrá kvetinka. Pieseň vypovedá o dievčati, ktoré stráca a nachádza baletky symbolizujúce mladosť. Momentálne kapela nahráva nový album Vzdialený kúpeľ, ktorý by mal byť zmesou analógového zvuku, tanečnej elektroniky a atmosféry vzdialených kúpeľov z čias komunizmu.


Štvoricu vystupujúcich v stredu večer uzavrie metalová kapela Lyssete, ktorá v súčasnej podobe funguje už vyše roka a na konte má dve oficiálne nahrávky. S jednou z nich, Enterthe Void, vyhrala 85. kolo hitparády Demovnice. Kapela momentálne nahráva svoj debutový album, ktorý plánuje vydať na prelome mája a júna. Jej zatiaľ poslednou novinkou je klip ku skladbe Rat Countess.


Demovnica_FM funguje ako projekt Rádia_FM od mája 2013. Jeho cieľom je hľadanie nových zatiaľ neobjavených hudobníkov. Ide o webový rebríček desiatich nahrávok slovenských autorov, ktorí nemajú vydaný album u žiadneho oficiálneho vydavateľa. Kapely, ktoré tím z Rádia_FM do Demovnice vyberie, získajú priestor na prezentáciu aj vo vysielaní, kde sa im v nedeľu poobede venuje hodinová relácia s rovnomenným názvom. Demovnica pritom pôvodne figurovala len ako rubrika v rámci programu Osmička. Väčší priestor v podobe relácie jej Rádio_FM vyhradilo pre veľký záujem zo strany kapiel a poslucháčov.


Relácia ponúka okrem noviniek na slovenskej hudobnej scéne aj rozhovory s víťazmi jednotlivých kôl a hodnotenia interpretov hosťami, ktorí sa svojím profesijným životom nejakým spôsobom dotýkajú hudobnej brandže. Ide zväčša o hudobníkov, hudobných dramaturgov, producentov či kritikov. Aprílový Go2stage koncert odštartuje v Nu Spirit Clube o 20:00. Vstup bude i tentoraz voľný.
Informácie agentúre SITA poskytla Regina Annušová z Rádia FM.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies