Na APN 2017 pribudlo ďalších šesť účastníkov

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 11:46 • 2 min
Na APN 2017 pribudlo ďalších šesť účastníkov

BRATISLAVA - Vo víkendových zápasoch kvalifikácie na futbalový Africký pohár národov 2017 sa rozhodlo o ďalších šiestich istých účastníkoch záverečného turnaja.

slovakia

left justify in out

V sobotu si vybojovali postup Senegal, Egypt a Mali, v nedeľu sa k nim pridali Ghana, Guinea-Bissau a Zimbabwe.
Senegal si zaistil postup víťazstvom 2:0 nad Burundi, v K-skupine má kolo pred koncom nedostihnuteľný deväťbodový náskok pred dvojicou Burundi, Namíbia. Senegalčania vyhrali všetkých päť doterajších kvalifikačných duelov so skóre 11:2.

 

Sedemnásobný africký šampión Egypt kraľuje poradiu v G-skupine, s desiatimi bodmi je suverénom pred Nigériou a Tanzániou. Istý postup už má aj Mali v C-skupine, hoci nemusí postúpiť z prvého miesta. Na svojom konte má 13 bodov, čo bude stačiť aj na prienik z tabuľky tímov na druhých priečkach.

 

V nedeľu si historický prvú účasť na APN vybojovala Guinea-Bissau po tom, ako Keňa prekvapujúco zdolala Kongo 2:1. V E-skupine má kolo pred koncom náskok štyroch bodov pred Kongom a Zambiou. Tretíkrát sa na záverečnom turnaji predstaví Zimbabwe po presvedčivom víťazstve 3:0 nad Malawi. Zimbabwe sa stalo v predstihu víťazom L-skupiny. Bodovo sa síce môže dotiahnuť Svazijsko, ale to má horšiu bilanciu zo vzájomných zápasov.

 

Ghana sa kvalifikovala pohodlne z H-skupiny, kde má po piatich kolách sedembodový náskok pred Rwandou a Mauríciusom.

 

Na záverečnom turnaji APN 2017 sa dovedna predstaví 16 tímov. Gabon ako hostiteľ má účasť istú, k nemu sa pridá 13 víťazov kvalifikačných skupín plus dva najlepšie tímy na druhých miestach. Posledné kolo kvalifikácie je na programe 2. - 4. septembra.

Istí účastníci Afrického pohára národov 2017 (10): Gabon (hostiteľ), Maroko, Alžírsko, Kamerun, Senegal, Egypt, Mali, Ghana, Guinea-Bissau, Zimbabwe

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies