Na aplikácii Google Pay pracuje v USA aj slovenská vývojárka Petra Cross

NETKY.SK • 22 Marec 2018, 18:15 • 2 min
Na aplikácii Google Pay pracuje v USA aj slovenská vývojárka Petra Cross

SAN FRANCISCO – Slovenská vývojárka Petra Cross pracuje v americkom Googli na kóde bežiaci na serveri, s ktorým komunikuje aplikácia Google Pay. Tá bola spustená už aj na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Časté umiestnenia spoločnosti Google na vrchole rebríčka popularity zamestnávateľov ju neprekvapujú. Firma totiž ľuďom dôveruje a dôležité sú jej výsledky.

 

Pracovná náplň Petry Cross zahŕňa programovanie, ktoré zaberá približne 70 percent jej času, a zvyšok tvorí navrhovanie softvérovej architektúry, mentorovanie kolegov či riešenie problémov v existujúcom kóde. Informatika bola pre ňu jasnou voľbou, smerovanie k matematike, vede a technike v nej podporovali aj rodičia.

 

"Keď som doštudovala informatiku v USA, najprv som pracovala pre menší start-up a po roku som poslala resumé do Googlu, odkiaľ mi o tri dni zavolali. O dva týždne som mala pracovnú ponuku," opísala Cross svoju cestu do americkej spoločnosti.

 

Google býva často označovaný za najatraktívnejšieho zamestnávateľa a podľa slovenskej vývojárky to nie je náhoda. "Firma je naozaj jedinečná v tom, ako zaobchádza so svojimi zamestnancami, ako im dôveruje, ako ich motivuje a odmeňuje," priblížila s tým, že príliš veľa firiem svojim zamestnancom nedôveruje.

 

"Google nezaujíma, o koľkej prídem do práce a či som v práci osem hodín. Dôležité sú moje výsledky a to, či som v práci spokojná. Spokojnosť pravidelne merajú pomocou detailného dotazníka, ktorý meria veľa aspektov – od skúsenosti zamestnanca cez množstvo rešpektu, ktorý dostávam od šéfa a kolegov, až po to, či som spokojná so zariadením v kancelárii," vysvetlila.

 

Firma sa podľa nej veľmi snaží o to, aby sa ľudia inej farby pleti, iných vekových kategórií, vierovyznania či pohlavia cítili vítaní. "Každý zamestnanec musí absolvovať povinný kurz o predpojatosti, kde sa naučí rozoznať svoju vlastnú predpojatosť a dbať na svoje správanie, keď pracuje s kolegami, ktorí sú nejako iní," objasnila Cross.

 

Zároveň si cení, že má možnosť študovať a pracovať v mekke informatiky, v Silicon Valley. "V San Francisco Bay Area žije vyše tisíc Slovákov a Čechov, pravdepodobne aj viac. Mám niekoľko blízkych česko-slovenských kamarátov, ktorí pracujú v rôznych oblastiach, nielen v technológiách," konštatovala na margo života v Amerike.

 

V súčasnosti začína Petra Cross chodiť na Slovensko stále častejšie, pretože jej manžel má softvérovú firmu v SR a Česku. "Zameriava sa na umelú inteligenciu a je perfektným dôkazom toho, že na Slovensku je informatika tiež veľmi perspektívna. Takže sa tam vraciam a vyzerá to tak, že sa tam jedného dňa možno aj usadíme," uzavrela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies