Na antikorupčnú linku sa dovolalo viac ako 300 ľudí

NETKY.SK • 19 Júl 2011, 07:21 • 2 min
Na antikorupčnú linku sa dovolalo viac ako 300 ľudí

Na antikorupčnú linku sa dovolalo viac ako 300 ľudí

slovakia

left justify in out

img

Na antikorupčnej linke Úradu vlády SR, ktorá bola spustená 18. mája tohto roka, bolo za dva mesiace nahlásených 88 podozrení z korupčného správania, z čoho bolo iba 29 anonymných.
      Podania sa týkajú podozrení z korupcie predovšetkým Policajného zboru SR a prokuratúry, samosprávy a súdov. Sekcia kontroly a boja proti korupcii ÚV SR z doterajších 88 podnetov na prešetrenie korupčného správania odložila 48, pretože neobsahovali informácie o naplnení podstaty trestného činu korupcie v zmysle Trestného zákona. Podozrenia, ktoré neprislúchajú ÚV SR, sú postúpené inému orgánu verejnej správy, najmä Úradu boja proti korupcii, Sekcii kontroly a inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR, Generálnej prokuratúre alebo dotknutým úradom.
      Na antikorupčnú linku sa od jej spustenia dovolalo spolu 318 občanov. Okrem nahlásených podozrení z korupcie využívajú občania číslo 0850 111 001 aj na sťažnosti na nečinnosť úradov, prieťahy v konaní, oznámenie všeobecného podozrenia z korupcie, resp. sa informujú na výsledok svojho predchádzajúceho podania.
      Informácie o podozrení z korupcie na antikorupčnú linku by mali byť čo najkonkrétnejšie, aby ich bolo možné preveriť. Po prevzatí telefonátu zodpovedný pracovník Informačného centra Úradu vlády SR vyhotoví z oznámenia záznam, ktorý postúpi na sekciu kontroly a boja proti korupcii Úradu vlády SR. Tá na základe dostupných informácií overí opodstatnenosť podozrení. V prípade, ak sa opodstatnenosť nepotvrdí alebo informácie nie sú dostačujúce na to, aby mohlo pokračovať v danej veci šetrenie, je nahlásené podozrenie odložené. V prípade záujmu môže byť občan o spôsobe vybavenia informovaný, najskôr však za 18 pracovných dní.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies