Na anglickej škole zakázali Vianoce: Čo sa tu stalo?

NETKY.SK • 27 November 2018, 13:58 • 2 min
Na anglickej škole zakázali Vianoce: Čo sa tu stalo?

Vedenie istej anglickej školy sa rozhodlo pre rázny krok. Vianoce oslavovať nebudú!

slovakia

left justify in out

Čo pre vás znamenajú Vianoce? Zrejme každý pohotovo odpovie, že čas pokoja a chvíle strávené s rodinou. Ale je to skutočne tak? Posledné roky totiž svedčia o pravom opaku.

 

Všetci dobre vieme, že ísť pred sviatkami do obchodov je doslova „samovražda“. Vystresovaní ľudia na poslednú chvíľu zúfalo zháňajú vianočné dary pre rodinu i blízkych. Pre obchody je to dobrý biznis, tržby sú v tomto období najvyššie z celého roka. Mnohí si totiž poriadne „buchnú po vreckách“ a do darov investujú veľké peniaze. Neraz na seba uvalia zbytočné a nevýhodné pôžičky, aby nakúpili materiálne veci, hoci si ich vlastne ani nemôžu dovoliť. Dni „odpočinku“ preletia a oni si ani nestihnú uvedomiť, že to, na čo sa pod tlakom pripravovali týždne vopred je preč. Naozaj to má byť o tom?

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

📸 @lipallesen ❤️

Príspevok, ktorý zdieľa ❄️Christmas Time❄️ (@christmas4you1),

Vedenie školy Lady Lumley's School v anglickom North Yorkshire tomu povedalo rázne nie. Pre tento rok zakázali vo svojich priestoroch akékoľvek náznaky toho, že sa blížia Vianoce. Neurobili tak ale s cieľom „zabiť“ v deťoch pocit Vianoc, práve naopak, chcú ich prinútiť, aby sa zamysleli nad ich skutočnou hodnotou.

 

Na škole sa tento rok nerobí vianočná výzdoba, neorganizujú sa večierky a deti si vzájomne nemôžu darovať darčeky, dokonca ani pozdravy. Namiesto toho majú napísať esej, čo pre nich Vianoce ako také znamenajú a v čom sa skrýva ich skutočné čaro. V prostredí všade vládnucej komercie by sa tak práve škola mala stať miestom, kde spomalia a naplno precítia tento magický čas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies