Na Andreasa Žampu čaká kvalifikácia slalomu

NETKY.SK • 14 Február 2015, 16:27 • 2 min
Na Andreasa Žampu čaká kvalifikácia slalomu

BEAVER CREEK - Bratom Žampovcom nevyšli preteky v obrovskom slalome na majstrovstvách sveta v alpskom lyžovaní v Beaver Creeku.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ čo skúsenejší Adam piatkový 'obrák' v americkom Colorade po chybe už v 1. kole nedokončil, mladší Andreas sa tesne nedostal do najlepšej tridsiatky. V súčte oboch kôl skončil na 32. mieste vyše 7 sekúnd za majstrom sveta Tedom Ligetym.

 

"Druhé kolo mi vyšlo lepšie, dostal som o sekundu menej, ale ani v jednej jazde som sa nevyhol veľkej chybe,“ hodnotil Andreas Žampa. K svojim problémom na trati bližšie podotkol: "V 1. kole som pokazil nájazd do roviny v bráne, kde vypadol Benjamin Raich a na poslednom skoku som sa ešte pretočil a stratil rýchlosť do roviny. V druhom kole som si zase priľahol vnútornú lyžu na skoku Golden Eagle. Šiel som neskoro líniu a takmer som sa zastavil.“

 

K celkovému svojmu umiestneniu povedal, že ak to nevyjde po 1. jazde do najlepšej tridsiatky, v tej druhej sa už zázraky čakať nemôžu. Andreas bol po 1. kole tridsiaty ôsmy, v druhom sa posunul o šesť miest vyššie. "Som rád, že sa mi podarilo zdolať tých, čo boli predo mnou po prvom kole približne o pol sekundy. Môj odstup od najlepších na tie chyby a dĺžku trate nie je najhorší, ale mohlo to byť aj päť sekúnd, keby som neurobil chyby. Spokojný by som bol, keby to bolo do 30. miesta. Takto to beriem ako normálny výsledok s chybami,“ uviedol mladší Žampa.

 

Zatiaľ čo jeho brata Adama čaká v sobotu tréning slalomu, Andreas si musí vybojovať účasť v nedeľňajších majstrovských pretekoch v kvalifikácii. "V renkingu som na 56. mieste a v slalome má istú účasť len prvá päťdesiatka pretekárov. Musím teda absolvovať v sobotu fisové preteky v slalome, kde budem mať na štarte číslo 3. Najlepších 25 z nás postúpi do hlavných pretekov,“ vysvetlil Andreas Žampa. Kvalifikačné preteky v slalome mužov sa v sobotu začnú o 18.15 h SEČ, teda v rovnakom čase ako ženský slalom o medaily. Druhé kolo príde na rad o 22.15 h.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies