Na amerických letiskách zintenzívnia kontroly elektronických zariadení

NETKY.SK • 27 Júl 2017, 12:24 • 2 min
Na amerických letiskách zintenzívnia kontroly elektronických zariadení

WASHINGTON - Na letiskách v Spojených štátoch sa budú osobitne kontrolovať všetky elektronické zariadenia väčšie ako mobilný telefón. Prísnejšie pravidlá, ktoré boli testované na vybraných letiskách, začnú v nadchádzajúcich týždňoch a mesiacoch platiť na celoštátnej úrovni, oznámil v stredu Úrad pre bezpečnosť dopravy (TSA).

slovakia

left justify in out

Pri kontrolách batožiny boli doteraz osobitne preverované iba notebooky. Nové opatrenie, zdôvodnené "zvýšeným rizikom pre bezpečnosť leteckej dopravy", sa tak dotkne aj čítačiek kníh a tabletov, uviedla agentúra Reuters.

 

Kontrola bude prebiehať rovnako ako v prípade notebookov. Všetky zariadenia cestujúci vybalí, vloží do samostatných boxov a odovzdá zamestnancom letiska. Tento postup bol podľa TSA testovaný na desiatich amerických letiskách, okrem iného na medzinárodných letiskách v Los Angeles, Bostone a Fort Lauderdale.

 

Americké úrady v marci zakázali pre obavy z ohrozenia bezpečnosti niektoré elektronické zariadenia v príručnej batožine na priamych linkách z desiatich letísk v štátoch severnej Afriky, Blízkeho východu a Turecka. Ministerstvo pre vnútornú bezpečnosť minulý týždeň informovalo o zrušení tohto opatrenia, hneď ako letecké spoločnosti zavedú prísnejšie bezpečnostné predpisy.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies