Na americký trh prišli nové Touaregy z bratislavskej produkcie

NETKY.SK • 15 November 2010, 12:50 • 2 min
Na americký trh prišli nové Touaregy z bratislavskej produkcie

Na americký trh prišli nové Touaregy z bratislavskej produkcie

slovakia

left justify in out

img

Volkswagen Touareg novej generácie si v USA už prevzali prví zákazníci. Práve minulý týždeň totiž prišla nová generácia VW Touarega vyrábaná výhradne v bratislavskom závode Volkswagen Slovakia (VW SK) na americký trh.
      Na uvedenie nového Touarega na náročný americký trh sa bratislavský závod intenzívne pripravoval už niekoľko mesiacov. Zamestnanci VW SK boli v USA už s predstihom a personál z amerických prístavov v mestách Davisville, Brunswick, Houston a San Diego kam prichádzajú nové vozidlá, zaškoľovali, napríklad aj na hybridný Touareg, prvý sériovo vyrábaný Volkswagen s hybridným pohonom. USA pritom patria k najvýznamnejším odberateľom VW SK.
      Keďže produkcia bratislavského závodu smeruje do 146 krajín sveta, vozidlá musia spĺňať nielen všetky špecifické požiadavky zákazníkov, ale aj normy a štandardy cieľových krajín. Nový Touareg tak má viac ako 1.000.000 variácií. Každé vozidlo je vyrobené len po zadaní objednávky zákazníkom.
      Vozidlá pre americký trh disponujú určitými odlišnosťami oproti ostatným, ktoré sú určené pre európskych zákazníkov. Medzi hlavné rozdiely patria napríklad červené predné obrysové svetlá, červené zadné smerovky, v iných frekvenciách nastaviteľné stanice na rádiu. Medzi ďalšie odlišnosti patrí zásuvka na spotrebiče s napätím 110 V (v Európe 220 V), či označenie rýchlosti tachometra v mph - míľach za hodinu a teplomer nie v stupňoch Celzia, ale vo Fahrenheitoch. Samozrejmosťou sú tiež informačné nálepky na rôznych miestach vozidla v anglickom jazyku.
      Spoločnosť Volkswagen Slovakia patrí k najväčším slovenským exportérom. V minulom roku dosiahla 7,8-% podiel na exporte Slovenskej republiky. Najväčšími trhmi VW SK v roku 2009 boli Nemecko (39,5 %), Čína (13,2 %) a USA (6,4 %). Na Slovensko smerovalo 1,3 % produkcie vozidiel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies