Na Aliho pohreb prídu duchovní viacerých vierovyznaní

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 16:57 • 2 min
Na Aliho pohreb prídu duchovní viacerých vierovyznaní

LOUISVILLE - Posledná rozlúčka s americkým boxerským velikánom Muhammadom Alim bude demonštráciou zmierenia medzi vierovyznaniami z celého sveta.

slovakia

left justify in out

Piatkový pohreb v Louisville odslúži kalifornský imám Zaid Shakir, ale pozvánku dostali aj predstavitelia iných náboženstiev ako islamského: judaizmu, kresťanstva, budhizmu či mormónstva. Ospravedlnil sa tibetský duchovný vodca dalajláma.

 

Podľa hovorcu rodiny Boba Gunnella pricestujú aj turecký prezident Recep Tayyip Erdogan a jordánsky kráľ Abduláh II. Zo známych osobností nebudú chýbať filmový herec Billy Crystal či športový redaktor Bryant Gumbel. Reč v KFC Yum! Center prednesie bývalý prezident Spojených štátov Bill Clinton.


Už vo štvrtok sa s Alim môže rozlúčiť široká verejnosť na tradičnom moslimskom obrade jenazah. Uskutoční sa na pravé poludnie vo Freedom Hall s 18-tisíc miestami na sedenie. Pôjde o symbolické miesto, na ktorom Ali v roku 1960 vyhral svoj prvý súboj medzi profesionálmi.


Muhammad Ali, pred konvertovaním na islam Cassius Marcellus Clay, zomrel v noci na sobotu 4. júna vo veku 74 rokov v nemocnici vo Phoenixe. Bol viacnásobným šampiónom v ťažkej váhe a olympijským víťazom.

 

Kariéru ukončil v roku 1981 a už o rok neskôr sa uňho prejavili symptómy Parkinsonovej choroby.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona