Na ďalšie potrestanie Ferrari chýbali dôkazy, tvrdí Todt

NETKY.SK • 10 September 2010, 07:33 • 2 min
Na ďalšie potrestanie Ferrari chýbali dôkazy, tvrdí Todt

Na ďalšie potrestanie Ferrari chýbali dôkazy, tvrdí Todt

slovakia

left justify in out

img

Prezident Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) Jean Todt vo štvrtok odôvodnil stredajšie rozhodnutie o ďalšom nepotrestaní stajne F1 Ferrari nedostatkom dôkazov. Svetová rada FIA v stredu len potvrdila pôvodný trest za porušenie pravidiel na júlovej Veľkej cene Nemecka.
      "Predtým, ako niekto môže niekoho obviniť, potrebuje dôkazy, že je vinný," uviedol šéf FIA pre britskú televíziu BBC. Rada v stredu na zasadaní v Paríži potvrdila pokutu 100.000 dolárov, očakávané strhnutie bodov sa však nekonalo. Ferrari čelilo trestu za to, že na VC Nemecka musel jeho jazdec Felipe Massa pustiť cieľom pred seba tímového kolegu Fernanda Alonsa a ten potom preteky vyhral. Takéto predbiehanie je pritom od roku 2002 zakázané.
      "Všetky strany popreli, že by to bol príkaz tímu," uviedol Todt, ktorého na pojednávaní zastupoval právny zástupca. Mohlo totiž ísť o konflikt záujmov, keďže Todt bol dlhé roky úspešným šéfom tímu Ferrari. Todt však nepoprel, že manéver Ferrari a Alonsa v Hockenheime nemal pochybný nádych. "Mohlo to tak byť, súhlasil by som," uviedol 64-ročný Todt. Rada však rozhodla inak, hoci médiá upozornili, že manéver až priveľmi pripomínal Veľkú cenu Rakúska v roku 2002, kedy Michaela Schumachera musel pred seba pustiť Rubens Barrichello. Odvtedy bolo takéto manévrovanie zakázané.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies