Na albume Xscape sa podieľali Justin Timberlake i Mary J. Blige

NETKY.SK • 1 Máj 2014, 16:56 • 2 min
Na albume Xscape sa podieľali Justin Timberlake i Mary J. Blige

USA - Na očakávanom albume Xscape zosnulého amerického speváka Michaela Jacksona sa podieľali aj Justin Timberlake a Mary J. Blige. Ich hlasy vraj počuť na pozadí piesní poskladaných z častí, ktoré stihol hudobník nahrať do svojej smrti v júni 2009.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol Aaron Reid z Epic Records, Kráľ popu údajne váhal, či má niektoré z nich dokončiť, rovnako si nebol istý tým, či ich má zverejniť. „Michael Jackson neveril nikomu, pokiaľ šlo o jeho hudbu. Prestal dokončovať piesne. Množstvo materiálov si ukladal pomimo. Niektoré zamietol, voči niektorým mal výhrady. Potom sme to dali dohromady,“ vyjadril sa Aaron Reid pre denník New York Post. Fanúšikom a fanúšičkám však odkazuje, že sa majú naozaj na čo tešiť. „Pracovať na tomto bolo úžasné. Michael Jackson je mojím najobľúbenejším umelcom všetkých čias. Vďaka tomuto projektu som mohol pokračovať v jeho odkaze a dokonca k nemu prispieť. Neexistuje nič také ako toto,“ dodal. Výkonný producent projektu L.A. Reid označil kompiláciu za najlepšiu hudbu, ktorú však doteraz ešte nikto nepočul, a uviedol, že je nesmierne hrdý na to, že ju môže svetu predstaviť práve on a jeho tím. 

 

Xscape vyjde 13. mája a bude obsahovať osem piesní ako Love Never Felt So Good, Chicago či A Place With No Name, ktoré produkovali Timbaland, Rodney Jerkins, Stargate, Jerome Harmon a John McClain. Titulnú skladbu štúdiovky Jackson pôvodne nahral na album Invincible (2001) so spomínaným Jerkinsom. Deluxe edícia ponúkne aj kolekciu originálnych nahrávok. 

 

Jeden z najpopulárnejších hudobníkov všetkých čias, legendárny Michael Jackson, sa narodil 29. augusta 1958. V 60. rokoch minulého storočia začal vystupovať v súrodeneckej skupine The Jackson 5. Neskôr odštartoval sólovú kariéru. Kráľ popu, ako ho označujú, vydal desať štúdiových albumov, napríklad Off the Wall (1979), Thriller (1982), Bad (1987), Dangerous (1991) či HIStory: Past, Present and Future, Book I (1995), pričom podľa odhadov predal viac ako 400 miliónov kópií nahrávok. Medzi jeho najväčšie hity patria piesne Billie Jean, Beat It, Thriller, Bad, Man In The Mirror, Dirty Diana, Black Or White, You Are Not Alone či Earth Song. Na konte má 15 cien Grammy a to vrátane Grammy Legend Award a Grammy za celoživotný prínos, získal aj stovky ďalších ocenení. Jackson zomrel 25. júna 2009 v Los Angeles vo veku 50 rokov po zlyhaní srdca. 

 

Informácie pochádzajú z webstránky www.music-news.com a z archívu agentúry SITA. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies