VIDEO Na akých jedlách si cez sviatky rady pochutnávajú slovenské celebrity

NETKY.SK • 25 December 2017, 11:00 • 2 min
VIDEO Na akých jedlách si cez sviatky rady pochutnávajú slovenské celebrity

BRATISLAVA - O svojich kulinárskych zvyklostiach nám porozprávali Fedor Frešo, Andrea Zimányiová, Monika Hilmerová, Vladimír Kobielsky a Filip Tůma. Pavol Hammel to má v tomto roku trochu extra - na sviatky sa vybral do Egypta.

slovakia

left justify in out

U známych hercov a spevákov, ktorých sme sa opýtali na ich obvyklé vianočné jedlá, zvíťazila kapustnica, ktorá bola akýmsi spoločným menovateľom medzi neodmysliteľnými sviatočnými jedlami.

 

Nespomenul ju len hudobník Fedor Frešo, ale možno to bolo preto, lebo jeho zoznam je dosť dlhý a pripomína náročný harmonogram. V ňom sú aj také jedlá, na ktoré sa ťažko zháňajú suroviny, takže nie vždy sa ich podarí zrealizovať. Ktoré sú to? Frešo vám to prezradí vo videu – a ak ste sa nenarodili za Rakúska-Uhorska, možno budete krútiť hlavou.

 

Herečka Monika Hilmerová je v kulinárskych veciach pevne prepojená so širšou rodinou, konkrétne so svojimi rodičmi aj svokrovcami. Vďaka nim má totiž menej starostí s prípravou štedrej večere a na druhej strane, na rodinnom stole majú v tejto sviatočnej chvíli aj väčší výber dobrôt.

 

Vyprážaný kapor má u našich hercov a spevákov tiež vysoký rating a objavuje sa na ich štedrovečerných stoloch. Niektorí si však namiesto kapra dajú rybie filé alebo vyprážaný rezeň. A napokon, nemožno zabudnúť ani na oblátky, ktoré na Slovensku patria k Vianociam najmä podľa hercov Vlada Kobielského a Filipa Tůmu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies