Na ťahu je Smer-SD, posunutím hlasovania sme splnili ich podmienku

NETKY.SK • 10 September 2010, 11:44 • 2 min
Na ťahu je Smer-SD, posunutím hlasovania sme splnili ich podmienku

Na ťahu je Smer-SD, posunutím hlasovania sme splnili ich podmienku

slovakia

left justify in out

Presunutím hlasovania o imunite na októbrovú schôdzu koalícia podľa predsedu parlamentu a SaS Richarda Sulíka splnila poslednú podmienku šéfa najsilnejšej opozičnej strany Smer-SD Roberta Fica. Ten viackrát zdôraznil pri rokovaní o tejto otázke, že opozícia má záujem rozprávať sa na túto tému, ale až po konaní referenda (18.9.).
Sulík ho rovnako vyzval, aby navrhol vyňatie sudcovskej imunity z návrhu vládnej novely. "Nech už len niečo urobí, je na ťahu, ale takéto detinské urazenie sa, čo Smer-SD predvádza, si myslím, že nepatrí do parlamentu," uviedol dnes pred novinármi po skončení 5. schôdze NR SR. Jej záver sprevádzala slovná prestrelka medzi poslancami Igorom Matovičom (SaS) a Robertom Kaliňákom (Smer-SD). Vyvrcholila tým, že opoziční zákonodarcovia bojkotovali dnešný posledný deň zasadnutia pléna.
Sulík uviedol, že posunutie hlasovania bolo najlepším riešením danej situácie. Nevylúčil, že počas nasledujúceho mesiaca dôjde k rokovaniu medzi koalíciou a opozíciou o obmedzení imunity, avšak skôr na úrovni expertov. Nie je podľa neho vylúčené ani to, že koalícia sama príde s návrhom vyňať z novely zrušenie sudcovskej imunity, čo Smeru-SD takisto v tejto úprave prekážalo.
Predseda parlamentu uznal, že jeho poslanec urobil chybu a reagoval prchko, avšak sa verejne Kaliňákovi ospravedlnil. "Ale on ospravedlnenie neprijal a správať sa ako malé deti, robiť z parlamentu divadlo si myslím, že to tejto inštitúcii tiež neprináleží," poznamenal.
S Matovičom si celú udalosť už vydiskutovali a nemienia sa k nej už vracať. "Netreba z toho robiť úplnú vedu," konštatoval. Sulík je presvedčený, že jeho kolega z klubu SaS sa bude podobných prešľapov vyvarovať. "Máme snahu udržať pravidlá a úroveň, ktorá tejto inštitúcii patrí," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona