Na Agrokomplexe v Nitre sa predstavia malé pivovary

NETKY.SK • 13 August 2016, 13:42 • 2 min
Na Agrokomplexe v Nitre sa predstavia malé pivovary

NITRA - Takmer 50 druhov piva od 14 malých pivovarov budú môcť ochutnať návštevníci Salónu piva, ktorý bude 18. až 21. augusta počas výstavy Agrokomplex v Nitre. Svoje pivá tu budú ponúkať dva z troch malých nitrianskych pivovarov.

slovakia

left justify in out

Prvým z nich je pivovar Trogár, ktorý je na nitrianskej pivnej scéne tri roky a vznikol v najstaršej rodinnej krčme U Vlka. Druhým bude novovzniknutý pivovar Pribina. Nitra má bohatú pivovarnícku históriu, kurzy sladovníctva, pivovarníctva či senzorického hodnotenia piva sú dokonca dostupné aj na tamojšej univerzite.


Pivní fajnšmekri sa môžu tešiť na rôzne novinky a tiež na pivá navarené špeciálne iba na túto príležitosť. Jedným z nich bude pivný špeciál Don Sauvignon. „Pri jeho výrobe boli použité aj kvasinky typu Champagne a do sekundárneho kvasenia bola pridaná hroznová šťava odrody Sauvignon,“ opisuje svoje pivo jeden z organizátorov Salónu piva Ivan Čižmárik. Partnerom podujatia je Asociácia malých nezávislých pivovarov Slovenska.

 

Za asociáciu príde svoje pivá ponúkať Banskobystrický pivovar Urpiner, Jama Craft Brewery z Chrovátskeho Grobu, rožňavský Kaltenecker, Holíčsky pivovar Wywar, trnavský Sessler a už spomínaný nitriansky Trogár. Okrem nich budú zastúpené aj ďalšie slovenské minipivovary a tiež pivovary z Čiech a Poľska. Salón Piva bude otvorený v pavilóne M4 na výstavisku Agrokomplex od 9:00 do 18:00.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona