Na Agrokomplexe v Nitre očakávajú 100 tisíc návštevníkov

NETKY.SK • 11 August 2016, 15:51 • 2 min
Na Agrokomplexe v Nitre očakávajú 100 tisíc návštevníkov

NITRA - Okolo stotisíc návštevníkov a vyše 500 vystavujúcich firiem očakávajú organizátori Medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy Agrokomplex v Nitre.

slovakia

left justify in out

Konať sa bude od 18. do 21. augusta na výstavisku Agrokomplex. Na ploche viac ako 30-tisíc metrov štvorcových sa predstavia vystavovatelia zo Slovenska, z Českej republiky, Maďarska, Poľska, Srbska, Holandska, Slovinska a Bulharska. Ako informoval PR manažér Agrokomplexu Martin Lužbeťák, v poradí 43. ročník výstavy netradične otvoria preteky poštových holubov.


Súčasťou Agrokomplexu je aj Národná výstava hospodárskych zvierat, ktorá bude lákať na predvádzanie hospodárskych zvierat, prezentáciu drobnochovu, súťaže i odborné poradenstvo. V sprievodnom programe predvedie Národný žrebčín Topoľčianky so svojimi koňmi voltíž aj štvorylku. Nebudú chýbať furmanské preteky v ťažkom ťahu, podkúvanie koní, ukážky westernového jazdenia či tzv. mliečnica – ochutnávka mliečnych výrobkov z čerstvo nadojeného mlieka.

 

Súčasťou Agrokomplexu bude aj sprievodný program pre odbornú verejnosť. Rôzne konferencie, prezentácie či diskusné okrúhle stoly privádzajú na výstavisko pod Zoborom odborníkov, ktorí spoločnou diskusiou posúvajú sféru poľnohospodárstva i potravinárstva o ďalší krok vpred, uviedol Lužbeťák.


Vďaka Programu rozvoja vidieka SR 2014-2020 budú môcť v pavilóne F zažiť návštevníci slovenský vidiek interaktívnou zážitkovou formou. Podujatie Chuť tradícií a krásy vidieka prinesie okrem esteticky naaranžovanej cesty zrnka k výslednému produktu aj novinku - spievajúce rastliny. Ukážky chovu mláďat pre tých najmenších poskytne Gazdovský dvor. V programe je aj súťaž cukrárenských výrobkov Torta roka – z rozprávky do rozprávky či najkrajšie kolekcie plodín Ovocie a Zelenina roka.

 

Tradičné oslavy konca leta a žatvy prinesú Dožinky a Chrenovské stánky s kultúrnym programom. „Záujemcovia si budú môcť kúpiť výrobky priamo od slovenských farmárov na Farmárskych trhoch, ochutnať najlepšie guláše na súťaži Gulášových hodov a najlepšie pivá na ochutnávke malých remeselných pivovarov v Salóne Pív,“ doplnil Lužbeťák.


Slovenské poľnohospodárske múzeum v areáli Agrokomplexu otvorí svoju expozíciu, ktorá približuje dejiny poľnohospodárstva na našom území. Návštevníkom ponúkne Traktorparádu historických traktorov, Nitriansku poľnú železnicu s parným vláčikom, senobranie či mlátenie obilia parnou lokomobilou.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies