Na Agrokomplexe bude 1. Detský festival a veľtrh

NETKY.SK • 7 Máj 2016, 16:38 • 2 min
Na Agrokomplexe bude 1. Detský festival a veľtrh

NITRA - Druhý ročník 1. Detského festivalu a veľtrhu bude na výstavisku Agrokomplex v Nitre od 24. do 26. júna. Pre deti sú pripravené vystúpenia Mira Jaroša, Veselých zúbkov, Smejka a Tanculienky, Paci paci, Majstra N a ďalších. Ako informovala manažérka festivalu Lucia Orechovská, areálom výstaviska povedie Rozprávková cesta. Na trase dlhej dva kilometre budú deti na stanovištiach zbierať pečiatky a súťažiť o ceny.

slovakia

left justify in out

Cestou objavia rozprávkovú krajinu s kráľovstvom, strašidelným územím, vodníkmi, vílami a čertmi. Prvým stanovišťom Rozprávkovej cesty bude Nitrianska poľná železnica, takzvaný Rozprávkový vlak.


Vonkajšia plocha výstaviska bude zaplnená nafukovacími atrakciami, preliezkami, pieskoviskom, floorbalovým a dopravným ihriskom. V ponuke bude aj prehliadka tradičnej školy, mliečnice, lisovne oleja, mlynov, pekárne i zimnej maštale a ďalších objektov skanzenu Slovenského poľnohospodárskeho múzea. „Budúcich hasičov a policajtov určite upútajú prehliadky a ukážky práce profesionálov, chýbať nebudú ani dobové kolotoče, zvieracia farma a vyhliadkové lety helikoptérou,“ uviedla Orechovská.


Plochu 2 000 metrov štvorcových obsadí najväčšia Mattel family zóna na Slovensku i v Čechách. Pre staršie deti budú pripravené spoločenské hry z celého světa a herňa s xboxom a playstation. Novinkou veľtržnej zóny bude Sashe trh pre deti, na ktorom sa predstavia handmade výrobcovia detských hračiek a oblečenia. Program festivalu doplnia preteky lezúňov a rôzne workshopy - práca s papierom, maľovanie na tvár, detský kadernícky salón, kútik zdravotnej pomoci či zdobenie perníčkov. Novinkou bude mobilné planetárium.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies