Na africkom pobreží pravdepodobne vyplavilo časť zmiznutého lietadla MH370

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 16:27 • 2 min
Na africkom pobreží pravdepodobne vyplavilo časť zmiznutého lietadla MH370

MAPUTO – Na pobreží Mozambiku našli kus kovu, ktorý by mohol byť časťou strateného Boeingu Malaysian airlines, ktorý je známy aj pod označeným letu MH370.

slovakia

left justify in out

Objekt, ktorý by mal byť časťou stabilizátora lietadla našli v ?ozambickom kanály, ktorý oddeľuje Madagaskar a africký kontinent.

 

Lietadlo Malaysian airlines sa stratilo v marci 2014 a jediná troska, ktorá sa z neho našla sa objavila v júli na opačnej strane Madagaskaru.

 

Kus kovu teraz skúma tím expertov z Malajzie, Austrálie a USA. Podľa nich je „veľká šanca, že objakt pochádza z Boeingu 777“. CNN citovala vyjadrenie iného nemenovaného predstaviteľa, podľa ktorého v danej oblasti nie je evidovaný žiaden zmiznutý Boeing 777 s výnimkou letu MH 370.

 

Podľa prvotných správ ide o horizontálny stabilizátor Boeingu 777.

 

Od záhadného zmiznutia letu MH370 ubehli už takmer dva roky. Lietadlo Malaysia airlines s 239 ľuďmi na palube letelo z Kuala Lumpuru do Pekingu. 

 

Úlomok krytu z takzvaného horizontálneho stabilizátora Boeingu 777 vyplavilo na mozambické pobrežie počas uplynulého víkendu. Okamžite ho zaslali na ďalšiu analýzu do Malajzie.

 

Osud letu MH370 stále patrí medzi najväčšie záhady v dejinách civilného letectva. Predpokladá sa, že sa lietadlo zrútilo do odľahlej časti na juhu Indického oceánu. Komplikované, finančne náročné a doposiaľ neúspešné medzinárodné pátranie koordinuje Austrália, ktorá pomocou sonarov prehľadáva rozsiahle oblasti oceánskeho dna.

 

Jediné, čo sa doposiaľ s istotou podarilo identifikovať, bola malá časť krídla, ktorú vlani v júli vyplavilo na francúzsky ostrov Réunion ležiaci neďaleko Madagaskaru. V prípade ďalších údajných trosiek sa spojitosť so strateným strojom nepotvrdila.

 

Boeing 777 aerolínií Malaysia Airlines s celkovo 239 osobami na palube sa stratil z radarov 8. marca 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona