Na afganskú armádu prispejeme sumou 500-tisíc dolárov

NETKY.SK • 11 Február 2015, 12:33 • 2 min
Na afganskú armádu prispejeme sumou 500-tisíc dolárov

BRATISLAVA - Slovensko chce prispievať k stabilizácii a obnove Afganistanu aj po odchode našich vojakov z krajiny.

slovakia

left justify in out

Po skončení operácie ISAF je Slovensko pripravené podieľať sa na novej výcvikovej misii NATO (Resolute Support), na rozvoj Afganských bezpečnostných síl zasa chceme v budúcom roku prispieť sumou 500-tisíc dolárov. Informuje o tom materiál s názvom Zameranie zahraničnej a európskej politiky Slovenskej republiky na rok 2015 z dielne rezortu diplomacie, ktorý dnes schválil parlament.

 

Z dokumentu tiež vyplýva, že Slovensko bude podporovať boj medzinárodného spoločenstva proti terorizmu, extrémistickým a militantným skupinám, ktoré systematicky porušujú základné ľudské práva a predstavujú hrozbu pre stabilitu aj v Európe. "Prostredníctvom vojenskej a humanitárnej pomoci SR na seba prevezme svoj diel zodpovednosti a zapojí sa do aktivít medzinárodnej koalície v boji proti tzv. Islamskému štátu Iraku a Levanty (ISIL)," tvrdí rezort zahraničia. Slovensko bude v boji proti teroristickým hrozbám využívať široké spektrum nástrojov vrátane diplomatických a ekonomických opatrení. 

 

Prostredníctvom materiálnej a finančnej podpory, výcviku a odovzdávania skúseností chceme tiež prispievať k úsiliu NATO posilniť obranyschopnosť Ukrajiny. Slovensko bude pokračovať vo výcviku ukrajinských špecialistov na odmínovanie v Centre výnimočnosti NATO v Trenčíne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona