Na advokáta ukrajinskej expremiérky Tymošenkovej vydali zatykač

NETKY.SK • 11 November 2013, 17:09 • 2 min
Na advokáta ukrajinskej expremiérky Tymošenkovej vydali zatykač

KYJEV - Na Serhija Vlasenka, hlavného advokáta uväznenej ukrajinskej expremiérky Julije Tymošenkovej, vydali úrady v Kyjeve zatykač. V pondelok o tom informuje spravodajský portál Kyiv Post, ktorý sa odvoláva na opozičné zdroje.

slovakia

left justify in out

"Práve som dostal od Vlasenka SMS správu, že generálny prokurátor na neho vydal zatykač," uviedol opozičný líder Arsenij Jacenjuk. Prokuratúra sa však k týmto informáciám zatiaľ odmietla vyjadriť. Prípad môže súvisieť s obvineniami bývalej Vlasenkovej ženy, ktorá tvrdí, že exmanžel jej neplatí výživné.

Vlasenko je okrem iného aj poslanec, začiatkom roka ho však zbavili imunity. Už v tom čase varoval, že ide o predzvesť jeho zatknutia. Súd totiž v marci rozhodol, že Vlasenko porušil zákon tým, že vykonával funkciu poslanca aj advokáta zároveň.

Vlasenko je hlavným právnym zástupcom Tymošenkovej, ktorej súd v roku 2011 udelil sedemročný trest za zneužitie premiérskych právomocí. Momentálne však čelí ďalším obvineniam, ktoré sa týkajú sprenevery a daňových únikov, ale aj údajného podielu na vražde vplyvného podnikateľa a politika Jevhena Ščerbaňa. Európska únia ukrajinské orgány obviňuje z uplatňovania selektívnej spravodlivosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies