Na a cappella festivale Zoom+ zaznie rock, pop, jazz, folklór i klasika

NETKY.SK • 1 Október 2013, 16:25 • 2 min
Na a cappella festivale Zoom+ zaznie rock, pop, jazz, folklór i klasika

TRNAVA - Tri dni, štyri skupiny a hostí s experimentálnym prekvapením sľubuje nový ročník medzinárodného a cappella festivalu Zoom+, ktorý sa uskutoční od štvrtka 3. do soboty 5. októbra v Trnave.

slovakia

left justify in out

Hlavný hosť podujatia rocková a cappella z Holandska Rock4 otvorí prvý večer vo štvrtok v kine Hviezda. Na Zoom+ festivale sa štyria muži, ktorí si v priebehu uplynulých desiatich rokov svojimi hlasovými akrobaciami získali celý svet, predstavia vôbec prvýkrát v česko-slovenskom priestore. V ich repertoári sú aranžmány piesní skupiny Queen, Stinga, Alanis Morisette. TASR informovala za organizátorov Lucia Duchoňová.

Piatok bude patriť ženám a experimentom. Vystúpi česká vokálna skupina Yellow Sisters, ktorá spolupracuje s africkými hudobníkmi a tanečníkmi a organizuje a cappella experimentálne večery. Po nich vystúpi "domáca" speváčka Lucia Lužinská, ktorá sa narodila pri Trnave. Na Zoom+ festivale sa predstaví so svojimi špeciálnymi hosťami.

V sobotu 5. októbra sa festival presunie do Synagógy – centra súčasného umenia a dá priestor kapelám, ktoré pracujú s prirodzeným zvukom hlasov. V odborníkmi oceňovanej akustike trnavskej synagógy zaznejú hlasy vokálnej skupiny Klapa Sagena z Chorvátska, ktorá sa venuje tradičnému dalmatínskemu klapa spevu podobnému slovenským trávniciam. Festival uzavrie mladá nemecká skupina Quartonal, ktorá stúpa po rebríčku slávy v európskom a cappella svete – štyria mladí muži, ktorých spojila minulosť v tradičných chlapčenských zboroch a láska k spevu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies