Na 74 stúpol počet obetí dvoch sobotňajších útokov v Damasku

NETKY.SK • 12 Marec 2017, 13:12 • 2 min
Na 74 stúpol počet obetí dvoch sobotňajších útokov v Damasku

DAMASK - Na 74 stúpol počet obetí dvoch sobotňajších útokov na šiitských veriacich v centre sýrskej metropoly Damask. Informovalo o tom dnes Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Londýne a doplnilo, že medzi obeťami je 54 civilistov a 20 policajtov.

slovakia

left justify in out

Útok pri cintoríne neďaleko starého mesta v Damasku, ktorý vo veľkom navštevujú šiitskí veriaci, odštartovala explózia nastraženej nálože. Následne sa v dave pútnikov odpálil samovražedný útočník, uviedlo SOHR.

 

Dvojitý bombový útok sa odohral v blízkosti cintorína vo väčšinovo šiitskej štvrti aš-Šagúr v centre sýrskej metropoly. Terčom sa stali autobusy s prevažne iránskymi a irackými veriacimi, uviedol pre agentúru DPA príslušník polície v Damasku.

 

Pri útokoch utrpeli podľa správ SOHR zranenia desiatky ďalších ľudí, niekoľko z nich je v ohrození života.

Agentúra DPA dodala, že štátna sýrska tlačová agentúra uvádza 40 mŕtvych a 120 ranených. Iracké ministerstvo zahraničných vecí ešte v sobotu potvrdilo, že medzi obeťami je 40 turistov z Iraku a zranených je prinajmenšom 120 osôb.

 

K zodpovednosti za tento incident sa dosiaľ neprihlásila žiadna skupina.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona