Na 43. ročníku Rallye Tatry 69 posádok zo šiestich krajín

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 13:32 • 2 min
Na 43. ročníku Rallye Tatry 69 posádok zo šiestich krajín

POPRAD - Prípravy na tohtoročný 43. ročník legendárnej Rallye Tatry finišujú, automobilové preteky sa uskutočnia v dňoch 22. a 23. júla. Na podujatie sa prihlásilo 69 posádok zo šiestich krajín, a to Slovenska, Poľska, Česka, Maďarska, Belgicka a Monaka.

slovakia

left justify in out

Pre súťažné dvojice a ich tímy pripravil hlavný organizátor podujatia, AOS klub Poprad, trať s deviatimi rýchlostnými skúškami, ktorých dĺžka je 90 km. Novinkou bude testovacia jazda, tzv. shakedown, ktorá sa uskutoční v piatok predpoludním 22. júla na uzavretej cestnej komunikácii medzi Popradom a obcou Spišské Bystré.

Podujatie organizuje AOS klub Poprad v spolupráci s mestom Poprad a Slovenskou asociáciou motoristického športu (SAMŠ). Rallye Tatry bude opäť súčasťou majstrovstiev Slovenska v rely (MSR), Slovenského rely pohára (SRP), RallyLegend a Rally Historik. Jej súčasťou bude aj Rallyškola. Pôjde o národné podujatie s povolenou zahraničnou účasťou. Pre najlepšiu českú posádku je pripravený Pohár Rallye Tatry.

Tohtoročná edícia pretekov odštartuje v piatok 22. júla o 19.00 slávnostným štartom, prejazdom cez štartovú rampu na Námestí svätého Egídia v Poprade. V ten istý deň čaká na súťažné posádky v seriáli MSR prvá rýchlostná skúška, a to divácky atraktívny nočný okruh v meste Poprad. V sobotu 23. júla do bojov o body a o víťazné poháre zasiahnu aj posádky účinkujúce v SRP a Rallyškole. Víťaza jedného z najstarších motoristických podujatí na Slovensku privítajú organizátori a diváci v cieľovej rampe pri obchodnom centre v sobotu po 16.00.

O obrovskom záujme o preteky svedčia podľa riaditeľa súťaže Stanislava Hanzeliho každoročne tisícky divákov okolo tratí rýchlostných skúšok. Organizátori tiež vyjadrili poďakovanie všetkým, ktorí vychádzajú v ústrety pri organizovaní a priebehu aktuálneho ročníka podujatia. "Rely je veľmi špecifická disciplína. Na rozdiel od iných motoristických športov sa spravidla koná na bežných cestách, v otvorenej krajine a aj v obciach či mestách. Preto rely veľakrát zasahuje do bežného života veľkého množstva ľudí, ktorí nemajú s motoristickým športom vôbec nič spoločné. Ich tolerancia voči automobilovým pretekom, ich usporiadateľom a návštevníkom je však pri usporiadaní takýchto pretekov veľmi dôležitá," uviedol Slavomír Petrus, tlačový tajomník podujatia.

 

"Rallye Tatry má stále cveng, ktorý chceme šíriť ďalej. Počas príprav sa stretávame s množstvom prekážok na úradoch, polícii a samospráve, ale sme radi, že sme nakoniec našli zhodu, čoho výsledkom je, že Rallye Tatry pokračuje správnym smerom, tam, kde kedysi reprezentovala československý motoristický šport, do seriálu majstrovstiev Európy," uviedol riaditeľ súťaže, ktorá začala písať svoju históriu v roku 1969.

Aj tento rok budú súčasťou podujatia viaceré dopravné obmedzenia, platiť budú od štvrtka 21. júla do soboty 23. júla. Pôjde o viaceré úseky v Poprade, ako aj úsek na trase Šuňava - Vikartovce, cestu z Popradu do obce Spišské Bystré či komunikáciu v smere do Ulože až po začiatok obce Nižné Repaše.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies