Na 34. ročníku VC Slovenska 700 bežcov z 14 krajín

NETKY.SK • 17 August 2010, 12:11 • 2 min
Na 34. ročníku VC Slovenska 700 bežcov z 14 krajín

Na 34. ročníku VC Slovenska 700 bežcov z 14 krajín

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok odštartuje na Silickej planine 34. Veľká cena Slovenska v orientačnom behu, známa ako tradičná GPS-ka, tento rok opäť spojená s podujatím Pohára Slovenského krasu (8. ročník), resp. ako 48. Pohára rektora TU Košice.
      Podobne ako v minulom roku i teraz sa prvé 2 etapy bežia na Silickej planine neďaleko obce Silica, tretia a štvrtá etapa sa beží v absolútne inom teréne na Geravách v Slovenskom raji. Preteky technicky zabezpečujú Klub OB Akademik TU Košice spolu s oddielom OB TJ Čingov Spišská Nová Ves. Centrum pretekov je v krásnom prostredí priehrady   v obci Dedinky.
      Na preteky sa spolu prihlásilo 700 bežcov zo 14 krajín (SR, Maď., Nór., Špa., ČR, Lot., Lit., Rak., Poľ., Ukr., Slov., Švéd., Izr., Biel.). V elitných kategóriách sa v dôsledku v nedeľu skončených MS v orientačnom behu v Nórsku (Slovensko reprezentovali Lukáš Barták a Katarína Labašová) a súbežne prebiehajúcich medzinárodných pretekov Euromeeting v Turnove v Českej republike (za Slovensko štartuje Vít Pospíšil) nezíde až taká silná konkurencia. K favoritom budú patriť ale aj ďalší špičkoví pretekári z Maďarska, Česka a Poľska. Medzi mužmi to bude Maďar Ádám Kovács a u žien Češky Michaela Gomzyková-Omová s Veronikou Krčálovou.
      V atraktívnom krasovom závrtovom teréne a následne v teréne plnom detailov po banskej činnosti budú počas 4 etáp v kvalitnej konkurencii v akcii aj niektorí slovenskí reprezentanti. V kategórii mužov to bude Pavol Bukovác z Farmaceutu Bratislava a medzi ženami Katarína Labašová a Jana Macinská (obe ATU Košice).
      Víťazstvá vo Veľkej cene Slovenska v minulom roku získali Anna Margrethe Hauskenová z Nórska a Graham Gristwood z Veľkej Británie. Vo všetky dni je štart prvých pretekárov o 9.30, v nedeľu sa však pobeží hendikepovým spôsobom, podľa súčtu časových strát z prvých troch etáp.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona