Na 30. narodeninách Elamu aj Kapor na scéne a Silné reči

NETKY.SK • 11 September 2012, 11:46 • 2 min
Na 30. narodeninách Elamu aj Kapor na scéne a Silné reči

Na 30. narodeninách Elamu aj Kapor na scéne a Silné reči - Kultúra Na multižánrovom festivale pri príležitosti 30.

slovakia

left justify in out

img

Na multižánrovom festivale pri príležitosti 30. narodenín Vysokoškolského klubu Elam zabaví ľudí divadelné zoskupenie Kapor na scéne a nebude chýbať ani populárna stand up comedy šou Silné reči. Open air podujatie sa uskutoční 28. septembra od 16:00 v bratislavskej Mlynskej doline. Pre všetkých návštevníkov a návštevníčky bude vstup zadarmo a na dvoch pódiách si budú môcť okrem iného vychutnať aj vystúpenia viacerých slovenských hudobníkov a tanečníkov. Program vyvrcholí polnočným krájaním narodeninovej torty a ohňostrojom.

Divadelné zoskupenie Kapor na scéne vzniklo v roku 2008. Cesty jeho členov zviedla dokopy v študentskej obci známa Improliga, súťaž v divadelnej improvizácii, ktorú pravidelne organizuje práve Vysokoškolský klub Elam. Prvými členkami boli Žilinčanky Miška Pastorková a Jarka Hatiarová. Dvojicu herečiek až neskôr doplnil Lukáš Tandara, s ktorým sa stretli na doskách žilinského divadla pri predstavení Žatva. "Zo všetkých miest na Slovensku sa nám najlepšie hrá práve v Elame, a nehovoríme to preto, aby sme si prihriali polievočku, ale preto, že to tak naozaj je. Je tu výborná atmosféra najmä vďaka publiku. Študenti sú podobne živelní ako my a chcú sa zabávať a to je základ všetkého," zhodnotila účinkovanie v Elame líderka Miška Pastorková. 

Publikum zabaví aj skupinka komikov okolo Jána Gorduliča, ktorá už od roku 2010 vystupuje pod názvom Silné reči. Ich stand-up comedy si získala veľkú obľubu a pravidelne s ňou vystupujú v jednom z bratislavských klubov. Popri Jánovi Gorduličovi sa pod názvom Silné reči pravidelne objavujú aj Jaro Abaffy, Lujza či Ludvig Bagin. 

Elam klub založila skupinka mladých ľudí v roku 1982. Odvtedy s heslom "študenti študentom“ poskytuje v Mlynskej doline priestor pre zábavu, oddych a vzdelávanie. Vysokoškoláci pripravujú diskotéky, koncerty známych, ale aj začínajúcich hudobníkov, hudobné kaviarne, premietania športových podujatí, filmov alebo profily muzikantov či filmových tvorcov. Na začiatku každého semestra organizuje Elam konkurzy do svojich siedmich krúžkov - Usporiadateľská služba, Technika, Propagácia, Video, Divadlo Hudby, Foto a Kmit (Krúžok mikropočítačovej techniky). 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies