Na 20. ročníku Pohody vystúpia Sigur Rós

NETKY.SK • 24 November 2015, 10:50 • 2 min
Na 20. ročníku Pohody vystúpia Sigur Rós

BRATISLAVA - Na 20. ročníku multižánrového festivalu Bažant Pohoda vystúpi islandská postrocková skupina Sigur Rós. Organizátori o tom informovali prostredníctvom oficiálnej webstránky www.pohodafestival.sk.

slovakia

left justify in out

„Je symbolické, že prvým potvrdeným a zverejneným menom je práve Sigur Rós. Snažíme sa o nich viac rokov a každoročne som sa o nich bavil aj s Ďurom Kušnierikom. Požiadal som ho, aby sa za nás prihovoril, aby Jónsimu a spol. vysvetlil, prečo si majú vybrať z toho množstva ponúk práve Pohodu. Viem, že Ďuro to aj každoročne robil, spolu s jeho islandskými priateľmi. Potvrdenie sme dostali deň predtým, ako Juraj zomrel. Považujem to za jeho darček pre nás všetkých k našim dvadsiatym narodeninám. Milý náš Jürgen, ďakujeme, budeme oslavovať aj s Tebou...” vyjadril sa po potvrdení kapely riaditeľ festivalu Michal Kaščák. Bažant Pohoda 2016 sa bude konať od 7. do 9. júla na letisku v Trenčíne.


Sigur Rós združení okolo frontmana Jóna "Jónsiho" Birgissona sa na scéne pohybujú od roku 1994. Na konte majú sedem štúdiových albumov - Von (1997), Ágaeis byrjun (1999), ( ) (2002), Takk... (2005), Med Sud I Eyrum Vid Spilum Endalaust (2008), Valtari (2012) a Kveikur (2013). K predposlednej menovanej nahrávke vzniklo viacero krátkych filmov, v jednom z nich sa objavil aj americký herec Shia LaBeouf.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies