Na 17.ročníku Pohody vás bude čakať vyše 200 vystúpení

NETKY.SK • 31 Máj 2013, 17:13 • 2 min
Na 17.ročníku Pohody vás bude čakať vyše 200 vystúpení

TRENČÍN – Najznámejší slovenský letný festival Bažant Pohoda už dávno nie je iba o hudbe, každý si nájde to svoje vo viac ako dvoch stovkách vystúpení. Trenčianske letisko sa v dňoch 11. až 13. júla premení na multikultúrne mestečko s 30.000 obyvateľmi. To je totiž limit, ktorý organizátori stanovili. Pre pohodu, bezpečnosť a spokojnosť návštevníkov, ktorí okúsia atmosféru 17. ročníka tohto podujatia. V line-upe dominuje hudba všetkých, dnes aktuálnych žánrov.

slovakia

left justify in out

Novinkou tohtoročného festivalu bude skorší začiatok. Program by sa mal začať vo štvrtok 11. júla už okolo poludnia, na hlavných scénach sa začne program od 18. hodiny. "Štvrtok je stále akýmsi zahrievacím dňom, no oproti minulým rokom je plnší, bohatší, s viacerými umelcami veľkého kalibru, akými sú Smashing Pumkins, Kaiser Chiefs či Pražský výběr," uviedol pre médiá šéf festivalu Michal Kaščák. O slávnostné otvorenie tohtoročného festivalu sa postará premiéra symfonického diela Petra Breinera Slovenské tance. "Je to dôkaz toho, že festival sa už roky otvára aj klasickej hudbe. Zaujímavosťou tohto vystúpenia bude to, že dielo odohrá orchester z maďarského Györu." Po prvý raz v histórii sa na festivale predstaví aj činoherný súbor Slovenského národného divadla. Na trenčianskom letisku odohrá hneď dve predstavenia, Hollyroth a rozprávku Mechúrik a Koščúrik. Hra Hollyroth, anebo Robert Roth spívá Jana Hollého mrzkoti a pomerkováňá je skutočným hereckým koncertom v súčasnosti snáď nášho popredného divadelného herca Roba Rotha. V roku 2010 za úlohu spisovateľa, prekladateľa a katolíckeho kňaza Jána Hollého získal Roth cenu Dosky za Najlepší mužský herecký výkon a hra pod režisérskou taktovkou Rastislava Balleka a s pôsobivou hudbou DJ Oswalda vyhrala zase hlavnú kategóriu Najlepšia inscenácia.

Najväčšími hudobnými hviezdami tohtoročnej Pohody budú Kaiser Chiefs, Smashing Pumkins, Nick Cave či projekt Atoms for Peace, za ktorým stojí Thom Yorke z Radiohead, Kate Nash, Major Lazer, Orquesta Buena Vista Social Club, Tony Allen. Premiéru na Pohode bude mať kanadské zoskupenie Lemon Bucket Orchestra. Na festival sa vracia skupina N.O.H.A, ktorá na Pohode hrala pred štyrmi rokmi. Z domácich interpretov to budú Para, Andrej Šeban Band, Kubo Ursiny a Provisorium, Polemic, Bratislava Hot Serenaders, Billy Barman, Zlokot, Tibor Holoda, Puding pani Elvisovej, Modré Hory, AMO, Davová Psychóza, Purist, B-Complex či Walter Schnitzelsson. Silné zastúpenie bude mať aj česká hudobná scéna, hlavnou hviezdou bude Pražský výběr v najslávnejšej zostave, skupiny Midi Lidi, Prago Union, Zrní či folkoví Bratia Ebenovci. Umelci, ktorí vystúpia na tohtoročnom festivale, sa budú môcť schádzať v spoločnom priestore, akejsi Artist Village. Bude to priestor, kde sa budú stretávať všetci zúčastnení interpreti a odkiaľ budú vyrážať na svoje scény a vystúpenia. 

Základné parametre festivalu ostanú zachované, teda šesť hlavných hudobných scén. Rozšíria sa však priestory a počet debatných scén, keďže na debaty chodí stále viac a viac ľudí. Organizátori myslia na všetko, od zázemia stanového mestečka, cez kompletné služby, kde nechýbajú bankomaty či nabíjačky mobilov, až po zdravotné zabezpečenie. Aj v tomto roku zabezpečia organizátori špeciálne autobusy, ktoré návštevníkov dopravia z troch slovenských a dvoch českých miest k bránam trenčianskeho letiska a po jeho skončení ich zase odvezú domov. Autobusy budú 11. júla vypravené z Banskej Bystrice, Zvolena, Bratislavy, Brna a Prahy. Spätnú cestu ponúknu fanúšikom 14. júla s odchodom z festivalového areálu od centrálneho Bažant pódia. Nie náhodou je festival Bažant Pohoda už tri roky po sebe zaradený do Top 10 medzi najlepšími stredne veľkými festivalmi v ankete Festival Awards Europe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona