Na 17. Plese v opere vyzbierali rekordnú čiastku

NETKY.SK • 23 Január 2017, 16:29 • 2 min
Na 17. Plese v opere vyzbierali rekordnú čiastku

BRATISLAVA - Organizátori 17. dobročinného Plesu v opere, ktorý sa konal 7. januára v historickej budove Slovenského národného divadla, vyzbierali tento rok na charitatívne účely rekordnú sumu - 239 932 eur. Uvedená čiastka je oproti minulému roku vyššia o 7863 eur.

slovakia

left justify in out

Hostia Plesu v opere tentoraz svojimi príspevkami podporili vznik Centra včasnej intervencie (CVI) v Trenčíne. Peniaze, ktoré ostanú po jeho vybudovaní, poputujú prostredníctvom Nadácie Socia do ďalších, už existujúcich centier na Slovensku. Riaditeľku Plesu v opere Andreu Cocherovú teší, že sa podarilo vyzbierať historicky najvyššiu sumu peňazí. „Veľmi si vážime dôveru, ktorú nám a dobročinnému poslaniu hostia Plesu v opere preukazujú. Všetkým hosťom a podporovateľom za to patrí naša nesmierna vďaka,“ povedala.


Tento rok sa Plesu v opere zároveň podarilo dosiahnuť aj ďalší výnimočný míľnik. „Od roku 2010, keď sme Ples v opere spojili s dobročinnosťou, sme na pomoc celkovo vyzbierali úctyhodnú sumu - jeden a pol milióna eur. Tú sme v plnej výške, do posledného centu, venovali na riešenie viacerých akútnych problémov,“ uviedol zástupca hostiteľa Plesu v opere, člen Čestného plesového výboru a generálny riaditeľ Orange Slovensko Pavol Lančarič.


Na Plese v opere sa aj tento rok zúčastnilo približne 300 párov, pričom príspevok na pár bol opäť vo výške 500 eur. Mnohí hostia však prispeli i vyššou sumou. Podľa členky Čestného plesového výboru a ambasádorky dobročinného poslania plesu Emílie Vášáryovej, je dobročinnosť hostí nanajvýš vzácna cnosť. „Ja som si želala, aby potreba dobročinnosti oslovila všetkých hostí, ktorí venujú svoje prostriedky a čas na pomoc druhým. Preto som nesmierne šťastná, že sme tento rok vyzbierali úctyhodnú sumu peňazí, vďaka ktorej nájde pomoc opäť mnoho detí a ich rodín,“ poznamenala herečka.


Úlohy ambasádora trenčianskeho centra sa ujal bývalý reprezentant Slovenska v ľadovom hokeji Richard Lintner. „Bolo pre mňa cťou sa aj tento rok zúčastniť Plesu v opere. Páči sa mi jeho charitatívny rozmer a keď som sa dozvedel, že výťažok z aktuálneho ročníka poputuje do môjho regiónu, tak som nezaváhal a veľmi rád som podporil vznik nového CVI,“ podotkol Lintner.


Primárnym cieľom CVI je poskytovať odborné služby a pomoc rodinám s deťmi do sedem rokov, ktorých vývin je z rôznych dôvodov ohrozený či oneskorený. Filozofia centier vychádza z predpokladu, že práve rodina je tým najvhodnejším miestom pre rast a výchovu detí. Skúsený tím odborníkov centier pomáha nielen podporovať vývin dieťaťa a jeho rodinu, ale snaží sa aj o ich lepšie začlenenie do spoločnosti. Bezplatne ponúka sprevádzanie a poradenské služby sociálneho pracovníka, fyzioterapeuta, špeciálneho a liečebného pedagóga, psychológa či logopéda.
Informácie agentúre SITA poskytol Michal Borec z agentúry agori.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies