N. Mojsejová podá trestné oznámenie na agentúru Polis

NETKY.SK • 12 Január 2012, 10:18 • 2 min
N. Mojsejová podá trestné oznámenie na agentúru Polis

N. Mojsejová podá trestné oznámenie na agentúru Polis

slovakia

left justify in out

img

Trestné oznámenie na agentúru Polis podá Strana slobodného slova na Generálnej prokuratúre (GP) SR v stredu 11. januára. TASR to potvrdila predsedníčka strany Nora Mojsejová.
„Podávame trestné oznámenie za nezodpovedné masírovanie verejnej mienky. Agentúra včera (9.1.) zverejnila prieskum, podľa ktorého by sa 50 percent voličov nezúčastnilo na marcových parlamentných voľbách a tiež zverejnila len percentuálne podiely a poradie strán. Vôbec sa nevenovali tomu, koľko voličov je ešte nerozhodnutých,“ uviedla Mojsejová.
Podľa predsedníčky strany bol prieskum verejnej mienky neprofesionálny, neodborný, zmanipulovaný a „odfláknutý“. „Agentúra Polis zverejnila výsledky prieskumu, za ktorý neberie zodpovednosť. Budem preto požadovať vyvodenie zodpovednosti,“ pokračovala Mojsejová. Zdôraznila, že sleduje všetky predvolebné prieskumy a po voľbách sa k nim chce vrátiť. „Myslím si, že tento posledný prieskum bol niekým zaplatený,“ dodala.
Podľa šéfa agentúry Polis Jána Baránka nemôže byť o zmanipulovaní prieskumu ani reči. "Prieskum pochopiteľne nebol objednaný, či zaplatený žiadnym politickým subjektom a nebol robený v prospech nikoho," uviedol v reakcii na tvrdenia Mojsejovej Baránek. Podľa jeho slov za agentúru hovoria výsledky, keďže mali najpresnejšie odhady vo voľbách v rokoch 2002, 2006, 2010 aj v prezidentských voľbách. "Naše výsledky sú verifikovateľné," dodal Baránek a zároveň vyjadril názor, že Nora Mojsejová by sa mala venovať niečomu, čomu rozumie. "Mala by sa snažiť zviditeľniť nejakým iným spôsobom. Takto to vyzerá, že chce iba odpútať pozornosť od podozrení zo sprenevery," uzavrel Baránek.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona