N. Mojsejová nemôže premenovať svoju stranu na Novú väčšinu

NETKY.SK • 23 November 2012, 12:14 • 2 min
N. Mojsejová nemôže premenovať svoju stranu na Novú väčšinu

N. Mojsejová nemôže premenovať svoju stranu na Novú väčšinu

slovakia

left justify in out

img

Súd zakázal politickej strane podnikateľky Nory Mojsejovej používať názov Nová väčšina. Vyplýva to z predbežného opatrenia, ktoré vydala sudkyňa Okresného súdu Košice I. Zuzana Čisovská. TASR o tom informoval štatutár občianskeho združenia SEN PRE SLOVENSKO a podpredseda hnutia Nová väčšina (Daniel Lipšic) Gábor Grendel.

Súd podľa neho v predbežnom opatrení konštatuje, že Strana slobodné slovo - Nory Mojsejovej je až do konečného rozhodnutia povinná zdržať sa používania akéhokoľvek gramatického tvaru spojenia "Nová väčšina" ako svojho názvu a zdržať sa úkonov, ktoré by smerovali k zmene názvu a obsahovali by spojenie "Nová väčšina".

Mojsejová v októbri na tlačovej konferencii oznámila, že svoju stranu chce premenovať na Novú väčšinu podľa vzoru názvu hnutia na čele s Danielom Lipšicom. Občianske združenie SEN PRE SLOVENSKO potom požiadalo súd o vydanie predbežného opatrenia, ktorý by jej to zakázalo. Združenie podľa Grendela totiž ešte 31. augusta 2012 požiadalo Úrad priemyselného vlastníctva o registráciu ochrannej známky pre názov Nová väčšina a preto ohlásené používanie rovnakého názvu Mojsejovej stranou považuje za porušenie svojich práv.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies