MZV vymení oboch štátnych tajomníkov

NETKY.SK • 6 Apríl 2015, 15:08 • 2 min
MZV vymení oboch štátnych tajomníkov

BRATISLAVA - Rezort diplomacie v priebehu niekoľkých mesiacov vymení oboch štátnych tajomníkov.

slovakia

left justify in out

V apríli bude vláda schvaľovať nástupcu Petra Buriana.

 

Ten začiatkom mája začne pôsobiť ako osobitný predstaviteľ EÚ pre Strednú Áziu. Buriana na túto pozíciu navrhla šéfka európskej diplomacie Federica Mogheriniová, pričom ju politicky odobrili všetky členské štáty Európskej únie.

 

Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák pre TASR potvrdil, že už je vybraný jeho nástupca. Jeho meno však neprezradil. Podľa neho však ide o profesionála z ministerstva. "Tak ako terajší štátni tajomníci sú skúsení kariérni diplomati, tak aj noví budú skúsení kariérni diplomati," dodal.

 

Ďalší štátny tajomník Peter Javorčík mieri opäť do Bruselu. V lete by mal nastúpiť ako stály predstaviteľ SR pri Európskej únii. Predtým, ako sa stal štátnym tajomníkom, pôsobil tam ako zástupca stáleho predstaviteľa, ktorým je v súčasnosti Ivan Korčok.

 

Korčok by sa namiesto neho mal ujať funkcie štátneho tajomníka. Veľvyslancom pri EÚ je od októbra 2009 a po ukončení slovenského predsedníctva v Európskej únii by presiahol štandardnú dobu vyslania, ktorá je väčšinou štyri až päť rokov. Korčok už bol štátnym tajomníkom MZV v rokoch 2002 až 2005.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies