MZV SR: Tento rok chce na prevádzkových výdavkoch usporiť vyše tri milióny eur

NETKY.SK • 22 Júl 2011, 07:17 • 2 min
MZV SR: Tento rok chce na prevádzkových výdavkoch usporiť vyše tri milióny eur

MZV SR: Tento rok chce na prevádzkových výdavkoch usporiť vyše tri milióny eur

slovakia

left justify in out

img

Ministerstvo zahraničných vecí (MZV) SR chce tento rok ušetriť na svojich prevádzkových výdavkoch viac ako tri milióny eur. V ďalšom roku by to malo byť približne 1,5 milióna eur. Pre TASR to potvrdil hovorca rezortu Ľuboš Schwarzbacher.
      Nástupom novej vlády v júli minulého roku vypracovalo MZV podrobnú internú analýzu hospodárenia rezortu, na základe ktorej prijalo množstvo systémových a jednorazových úsporných opatrení.
      Po ich zavedení sa za zrušené pracovné miesta ušetrilo 669.000 eur. Za obmedzené pracovné cesty zamestnancov to bolo 207.000 eur. Rovnako sa prehodnotili zmluvy s dodávateľmi tovarov a služieb v oblasti informačných a komunikačných technológií, čo prinieslo 1,328 milióna eur. MZV tiež obmedzilo výdavky na vzdelávanie zamestnancov a objednávanie periodickej literatúry.
      Na zastupiteľských úradoch (ZÚ) v zahraničí rezort ušetril 340.000 eur na výdavkoch na spoločenské podujatia, na údržbe majetku SR v zahraničí, ako aj na výdavkoch na platy pracovných síl z miestnych zdrojov.
      "Neustále pracujeme na zefektívnení činnosti a chodu úradu," podotkol Schwarzbacher. Ministerstvo pripravuje koncepciu finančno-hospodárskej agendy, ktorá okrem úspor v mzdových výdavkoch a za tovary a služby zefektívni a skvalitní činnosť ZÚ.
      Taktiež začína postupne analyzovať efektívnosť a využiteľnosť nehnuteľností v zahraničí vo svojej správe. "Pred viac ako dvoma mesiacmi sme začali uplatňovať nový úspornejší systém objednávania leteniek pre zamestnancov ústredia," dodal Schwarzbacher.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona