MZV SR: Odporúča Slovákom, aby v najbližších dňoch necestovali do Egypta

NETKY.SK • 31 Január 2011, 11:32 • 2 min
MZV SR: Odporúča Slovákom, aby v najbližších dňoch necestovali do Egypta

MZV SR: Odporúča Slovákom, aby v najbližších dňoch necestovali do Egypta

slovakia

left justify in out

img

Ministerstvo zahraničných vecí SR odporúča slovenským občanom v najbližších dňoch necestovať do Egypta pre zhoršujúcu sa bezpečnostnú situáciu v tejto krajine, ktorá je sprevádzaná početnými útekmi väzňov z egyptských väzníc a predĺžením zákazu vychádzania (od 15. do 8.00 h).
      Občanom, ktorí sa v Egypte nachádzajú, odporúča rezort kontaktovať Veľvyslanectvo SR v Káhire na tel. č. +20-2/33357544, prípadne na satelitnom spojení +882 16 3333 5718 alebo sa môžu obrátiť na Stredisko MZV SR pre pomoc a služby občanom +4212 5978 5978. "To isté odporúčame našim občanom, ktorí hľadajú spôsob, ako z Egypta odcestovať," uviedol Tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí SR.
      Rezort diplomacie je zároveň v stálom kontakte s cestovnými kanceláriami v SR a má prehľad o voľných dopravných kapacitách. "Oceňujeme pritom ich záujem a ochotu komunikovať a spolupracovať pri ochrane záujmov, zdravia a životov našich občanov," uviedlo MZV.
      Občanom SR pripomína, aby ho o svojom pobyte informovali prostredníctvom registračného formulára občanov SR cestujúcich do zahraničia. (www.mzv.sk/Register). Prípadne, aby tak urobili občania, ktorí vedia o pobyte svojich príbuzných v Egypte.

Zdroj: TASR

/min



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies