MZV SR: Naďalej odporúča ľuďom, aby zvážili cestu do Thajska

NETKY.SK • 26 November 2011, 08:15 • 2 min
MZV SR: Naďalej odporúča ľuďom, aby zvážili cestu do Thajska

MZV SR: Naďalej odporúča ľuďom, aby zvážili cestu do Thajska

slovakia

left justify in out

img

Ministerstvo zahraničných vecí (MZV) SR naďalej odporúča občanom, aby zvážili cestu do Thajska, aj vzhľadom na možný vznik nákaz po opadnutí záplavovej vody v dlhodobo zaplavených oblastiach Thajského kráľovstva.
Občanom nachádzajúcim sa na území Thajska rezort diplomacie odporúča zvýšenú opatrnosť predovšetkým v povodňou postihnutých oblastiach aj po opadnutí záplavovej vody a pri kontakte so zvieratami.
Občania by mali podľa MZV SR sledovať verejné médiá a aktuálne varovania miestnych úradov. "V prípade potreby je nutné bezodkladne kontaktovať svoju cestovnú kanceláriu, prípadne slovenské veľvyslanectvo v Bangkoku," odporúča ministerstvo.
Rezort diplomacie ďalej informuje, že záplavy, ktoré pred niekoľkými týždňami postihli Thajské kráľovstvo, postupne ustupujú. Zlepšila sa povodňová situácia na severe krajiny, odkiaľ záplavová voda postupovala smerom na hlavné mesto Bangkok a ďalej do mora. Úroveň vody vo väčšine zaplavených oblastí hlavného mesta klesla a postupne klesá ďalej.
Zlepšilo sa zásobovanie obchodov pitnou vodou a nekaziacimi sa potravinami. Kvalita vody z vodovodnej siete, napriek určitej kontaminácii, podľa tvrdenia príslušných inštitúcií zodpovedá hygienickým normám.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies