MZV: Slováci by mali byť pri ceste do Etiópie opatrní, hrozia teroristické útoky

NETKY.SK • 8 November 2013, 18:28 • 2 min
MZV: Slováci by mali byť pri ceste do Etiópie opatrní, hrozia teroristické útoky

BRATISLAVA - Slováci by mali byť pri ceste do Etiópie opatrní. Ministerstvo zahraničných vecí (MZV) SR upozorňuje na zvýšenú aktivitu teroristických skupín v tejto krajine a na zvýšené nebezpečenstvo teroristických útokov zo strany skupiny aš-Šabáb.

slovakia

left justify in out

"Odporúčame zachovať opatrnosť pri návšteve turistických a frekventovaných miest, ako sú autobusové stanice, hotely, spoločenské a náboženské zhromaždenia a pod. Zároveň je potrebné zvážiť návštevu hraničných oblastí, ktoré susedia so Somálskom, Južným Sudánom, Eritreou a Džibutskom," uvádza ministerstvo. V prípade núdze môžu slovenskí občania kontaktovať Veľvyslanectvo SR v Addis Abebe na telefónnom čísle 00251 911 505 127.

MZV taktiež odporúča slovenským občanom, aby v prípade cestovania do Etiópie využili službu dobrovoľnej elektronickej registrácie na webovej stránke MZV.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona