MZV Ruska: Rusko trvá na nevyhnutnosti trestu pre manželky teroristov

NETKY.SK • 11 Máj 2018, 20:28 • 2 min
MZV Ruska: Rusko trvá na nevyhnutnosti trestu pre manželky teroristov

MOSKVA - Rusko trvá na nevyhnutnosť trestu pre manželky teroristov, ktorí zdieľajú názory svojich manželov. O tom vyhlásil zástupca ministra zahraničných vecí Ruska Oleg Syromolotov. Informuje RG.ru.

slovakia

left justify in out

"Vo väčšine prípadov je vyhlásenie prísahy vo vernosti teroristickej organizácie je povinná podmienka pre vstup do nej, vrátane manželiek militantov," povedal ruský diplomat v Ríme na konferencii OSCE v boji proti terorizmu.

     

Podľa slov Syromolotova, ženy tejto kategórie sa často stávajú najradikálnejšou súčasťou teroristického undergroundu. "V tejto súvislosti sa domnievame, že vo vzťahu k ním by sa mali vykonávať nielen preventívne opatrenia, ale zabezpečiť aj zásadu nevyhnutnosti trestu," zdôraznil zástupca ministra zahraničných vecí Ruska.

     

Vysoko postavený ruský diplomat povedal, že v súčasnej dobe, na strane teroristov v Sýrii, bojuje viac ako štyritisíc ruských občanov. Voči takmer trom tisícom z nich už boli otvorené trestné prípady a voči viac ako 3,7-tisíc z nich je vyhlásené trestné pátranie.

     

"Napriek tomu, že niektorí teroristi deklarujú svoj ruský pôvod, vôbec sa ale netúžia vrátiť do rodnej krajiny, kde ich prakticky nevyhnutne čaká tvrdé a spravodlivé trestné stíhanie. Čoraz viac si vyberajú pohodlné európske územia, kde je jednoduchšie sa skrývať," povedal diplomat.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies