MZV: Egypt je menej nebezpečný, znížili stupeň odporúčania cestovania

NETKY.SK • 26 September 2013, 14:30 • 2 min
MZV: Egypt je menej nebezpečný, znížili stupeň odporúčania cestovania

BRATISLAVA - Situácia v Egypte je pre turistov o niečo bezpečnejšia ako v auguste, keď rezort diplomacie pre prímorskú krajinu vydal odporúčanie tretieho stupňa, teda necestovať do Egypta.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zahraničných vecí dnes pre Egypt vydalo odporúčanie druhého stupňa, Slovákom teda vzhľadom na pretrvávajúcu nestabilnú bezpečnostnú situáciu radí zvážiť nevyhnutnosť cestovania.

"Dôrazne neodporúčame cestovať do oblastí severného Sinaja vrátane letoviska Taba pre pokračujúce protiteroristické operácie armády, a tiež do všetkých prihraničných oblastí, ktoré predstavujú vysoké bezpečnostné riziko," informuje ministerstvo. Odporúčanie sa nevzťahuje na turistické strediská na kontinentálnom pobreží Červeného mora (Hurgada, Safaga, Marsa Alam) i v južnej časti Sinajského polostrova (Šarm el – Šejch, Nuwejba a Dahab), kde je situácia momentálne pokojná bez výraznejších prejavov nepokojov alebo iných bezpečnostných rizík. "Slovenskí občania v týchto oblastiach by sa však mali vo vlastnom záujme zdržiavať v turistických centrách, nepodnikať návštevy blízkych pamätihodností a nezúčastňovať sa na výletoch do hlavného mesta Káhiry či iných väčších miest," tvrdí rezort diplomacie. Ministerstvo upozorňuje, že napriek relatívnemu upokojovaniu zostáva bezpečnostná situácia v Egypte krehká. V celej krajine aj naďalej platí výnimočný stav a v 14 guvernorátoch (Káhira, Gíza, Alexandria, Suez, Ismaília, Asjút, Sohág, Beni Suíf, Minja, Buhajra, Severný Sinaj, Južný Sinaj, Fajjúm a Kena) i zákaz nočného vychádzania od polnoci do 05:00, v piatok od 19:00 do 05:00 hod., ktorý je potrebné striktne dodržiavať. Medzinárodné letisko v Káhire funguje bez obmedzenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies