MŽP podpísalo dotácie za 50 miliónov eur tesne po voľbách

NETKY.SK • 11 Júl 2012, 05:43 • 2 min
MŽP podpísalo dotácie za 50 miliónov eur tesne po voľbách

MŽP podpísalo dotácie za 50 miliónov eur tesne po voľbách - Politika Ministerstvo životného prostredia (MŽP) pod vedením exministra Józsefa Nagya (Most-Híd) podpísalo viac ako štyridsať žiadostí na dotácie vo výške 50 miliónov eur tesne po voľbách. Jednu

slovakia

left justify in out

img

Ministerstvo životného prostredia (MŽP) pod vedením exministra Józsefa Nagya (Most-Híd) podpísalo viac ako štyridsať žiadostí na dotácie vo výške 50 miliónov eur tesne po voľbách. Jednu z nich, vo výške takmer šesť miliónov eur, získala firma, ktorá vznikla iba rok pred získaním dotácie. Informovali o tom dnešné Noviny TV Joj.
      "Táto firma s exotickým názvom, podľa Obchodného registra, bola založená začiatkom roka 2011. Až koncom roka si v živnosti rozšírila aj predmet činnosti, podnikanie v oblasti nakladania s iným ako nebezpečným odpadom," konštatujú Noviny TV Joj. Už začiatkom tohto roka si firma požiadala o nenávratnú finančnú podporu vo výške takmer šesť miliónov eur. Podľa TV Joj pritom samotní úradníci ministerstva označili firmu za málo skúsenú.  
      "Súčasné vedenie MŽP považuje za zvláštne, že sa tak stalo dva dni po parlamentných voľbách. Projekty sme podrobili prísnemu skúmaniu, nenašli sme však zákonný dôvod na zmenu rozhodnutia," reagoval na termín udelenia dotácií súčasný hovorca MŽP Maroš Stano.
      Samotný exminister Nagy tvrdí, že dôveroval schvaľovacej komisii. "Keď mi to odporučili, tak to asi mali správne vyhodnotené. Mohol som to aj ja zastaviť, ale keďže som nemal žiadne indície, prečo to zastavovať, tak som to nezastavoval," reagoval pre TV Joj Nagy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies