M.ZEMKOVÁ: Sťahovanie z budovy STV v Mlynskej doline by sa malo začať v apríli

NETKY.SK • 11 Február 2011, 13:06 • 2 min
M.ZEMKOVÁ: Sťahovanie z budovy STV v Mlynskej doline by sa malo začať v apríli

M.ZEMKOVÁ: Sťahovanie z budovy STV v Mlynskej doline by sa malo začať v apríli

slovakia

left justify in out

img

Sťahovanie ľudí z výškovej budovy Slovenskej televízie v Mlynskej doline by sa podľa generálnej riaditeľky Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Miloslavy Zemkovej malo začať v apríla tohto roku, inak RTVS hrozí pokuta. Povedala to na dnešnom brífingu pri príležitosti svojho zvolenia do funkcie.
      "V apríli bude vo výškovej budove veľká kontrola požiarneho zboru a hrozia tam veľmi vysoké pokuty. Pokiaľ nezačneme konať a aspoň administratívu sťahovať do sídla RTVS, myslím, že sa nám tentoraz nepodarí túto pokutu uhrať," povedala s tým, že presné časové horizonty sťahovania z výškovej budovy zatiaľ povedať nevie. RTVS od 1. januára sídli na základe Zemkovej rozhodnutia v budove Slovenského rozhlasu na Mýtnej ulici v Bratislave. "Centrálne riadenie a administratíva by naďalej mali byť v tomto priestore (na Mýtnej, pozn. TASR), výrobné celky a procesy budú naďalej poskytovať tie priestory a zariadenia, ktoré sú v Mlynskej doline," povedala s dodatkom, že postupne chcú priestorovo riešiť aj spájanie televízie a rozhlasu v regiónoch.
      S perspektívnym pripojením TASR k RTVS Zemková vôbec nepočíta. Naopak, po skončení Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji RTVS plánuje prerušiť vysielanie Trojky, v horizonte ďalších dvoch až troch rokov sa s obnovením vysielania tretieho okruhu nepočíta.
      Zemková nechcela špecifikovať svoje personálne predstavy o zmenách v RTVS, priznala však, že počíta s ľuďmi, ktorí boli konzultantmi jej projektu. Medzi nich patrí Ľuboš Machaj a Daniela Vašinová, ďalší dvaja konzultanti nie sú ochotní za súčasných platových podmienok pracovať pre RTVS.
      Zemková priznala, že jej spoluprácu ponúkli aj dvaja z neúspešných kandidátov na post generálneho riaditeľa, nejde sa však o generálneho riaditeľa TASR Jaroslava Rezníka, ani Jána Füleho. Pri otázke, či je jedným z nich Peter Abrahám, však odmietla ďalej komentovať jednotlivé mená. Dodala, že sa vyjadrí až potom, ako si preštuduje projekty oboch kandidátov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona